M9 üzerine granysmith yarı bodur elma ağaçlarımın görüntüsü.İkinci yılı ve dal,gövde ve gözlerde bu çizikler var.Geçen yıl ağustos döneminde dikkatimi çekti ilk olarak.Başlarda 70-80 ağaçta varken eylül döneminde hepsine geçti.Herhangi bir ilaç kullanmamıştım.Armut ağaçlarında da aynı çizikler oluştu eylül döneminde ama bu kadar ağır değildi.25-30 arası ağacım kurudu.Kasım sonunda ve geçtiğimiz şubat ayında olmak üzere iki defa bordo bulamacı yaptım.
Şimdilerde il tarım mühendislerinin yönlendirmesiyle dursban4 atıyorum.Nisan sonunda bir de malation adlı bir ilaç kullandım.Bu çiziklerin sebebi bana denildiği gibi göz kurdu mu yoksa gövde kurdu mu?Büyüteçle de inceledim herhangi bir böceğe rastlamadım.
Bir de ağaç gövdeleri resimde de görüldüğü gibi kızardı ve ağaçlar tüm çiçek.Bu yıl da ürün almamayı düşünüyorum.Ama gelecek yılda dallarının çoğalmasını ve gelişmesini istiyorum haliyle.Ne önerirsiniz.Çözüm önerilerinize muhtacım gerçekten.Çünkü bu işi yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum ve oldukça acemiyim.Ağaç sayısı 900 elma ve 200 elma(deveci) olmak üzere 1100 adet ve aynı bahçe içerisindeler.
Şimdiden çok teşekkür ederim yardımlarınız için.

Comment