fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bordo bulamacı kullanım alanları

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Bordo bulamacı kullanım alanları

Yeni dikeceğim yarı bodur elma fidanların köklerini mantari hastalıklardan dezenfekte etmek için şimdi hatırlayamadığım bir karışıma daldırma ypılıyordu .Bunun adı neydi? Bunun yerine %1 lik bordo bulamacına daldırmak faydalı olur mu yoksa sakıncalı mı, bordo bulamacını ağacın gövdesinden başka bir yerde (köklerde) kullanmak sağlıklı bir davranış mıdır.birde ben tariflere baktım bordobulamacını kendim hazırlamak istiyorum.göz taşını aldım bile...yoksa pıyasada satılan hazır karışımları mı denemeliyim????? Selamlar.

Ben bordo bulamacı yerine aşağıda özellikleri yazılı organik asitlerden imal edilmiş mantar, bakteri ve virüslere karşı etkili olan ve piyasaya yeni çıkan ürünü kullanıyorum.

BİYOAKTİV

Biyoaktiv organik asit içeriği –RCOOH tüm inorganikasitlerden farklı olarak bakteri hücre duvarından içeri geçebilir. Kısa zinciryağ asitlerinden oluşan karışım patojen ve fungusların hücre duvarından kolayşekilde hücre içeriğine sızar.Aktiftransport gerektirmeyen pasif taşınımla hücre duvarındaniçeri giren organik asitler, hücre içerisinde Anyon RCOOH- ve bir protona H+ yaayrılırlar.ve bir süre sonra hüre hidrojen iyonlarını dışarı atamaz veinaktifleşir.
    Organikasit alımının diğer bir eti mekanizması enerji içeriğinin artarak hücreninfaliyetsizleştirilmesidir. Ayrılmış anyon RCOO- ise hücre çoğalmamekanizmasındaki DNA sentezini bloke edip çoğalma ve protein sentezinidurdurarak fungusu etkisiz hale getirmektedir.

Biyoaktiv’in bitkigelişiminde 6 yolu
    1-AKTİVATÖR
    2-ANTİMİKROBİYAL, ANTİBAKTERİYAL, FUNGUSİT
    3-BÜYÜTMEFAKTÖRÜ VE ÖNCÜLÜ
    4-REPELLENT (Böcek kovucu)
    5-REJENARATİF(Gençleştirme)
    6-FONKSİYONEL
    FONKSİYONELLİK
    *PH DÜŞÜRÜCÜ
    *YARARLIFLORA LEHİNE ORTAM HAZIRLAMA
    *ÖN SENTEZ BİLEŞİKLERİ
    *BİYOLOJİK MÜCADELE DESTEĞİ
    *ENZİMATİK SİNDİRİME ORTAM SAĞLAR
    AKTİVATÖR
    *YIPRATICI OLMAYAN MEKANİK EFEKT
    *YARARLI FLORA AKTİVASYONU
    *RATASYONEL AKTİVİTE
    *SALDIRI VE TEHDİT SİMİLATÖRÜ
    *ENZİMATİK UYARICI
    *SİSTEMİK ENDOJEN UYARICI

ÜRÜN İÇERİĞİ
    FORMİC ACİD
    PROPİYONİK ACİD
    CİNNAMİC ACİD
    LİGHTCHELATORS KOMBİNASYONLARI
    SALICYLİC ACİD
    HÜCRE KÜLTÜRLERİ VE İÇERİĞİ
    ELİCATOR OLİGASAKKARİTLER
    METABOLİTLER
    AMİNO ACİD PHENYLLALANİNE
    VİTAMİN:FOLİC ACİD
    ÇİNKOASETAT
    MANGANASETAT
    LİMONOİT MENTOL
    PROMİDAL SOUP
    BİTKİ METABOLİTLERİ
    BİTKİ EKSTRATLARI
    FENOMENLER
    AMİNO BUTRİKASİT
    KARVAKROL
    TİMOL
    GLUTAMİK ASİT

Comment

Sayın Behramkale bilginize teşekkür ederim.Ama benim sorumun tam cevabı bu değil di...

Comment

Sn SATİK: Kökler için"NOGAL" uygulanmalıdır.Köklere bordo bulamacı kullanmanızı tavsiye etmem.Eğer işin zahmetine katlanırım diyorsanız,kendi yaptığınız en idealidir.Tabiki;usulünce yapılmak kaydıyla.Kolay gelsin,başarılar dileğimle..

Comment

Working...
        X