fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

SERT KABUKLU MEYVELERİN HASTALIK VE ZARARLILARI

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• SERT KABUKLU MEYVELERİN HASTALIK VE ZARARLILARI

Bu konuda yorum yazarak, belki bilmediğimiz veya düşünemediğimiz konunun bazı yönlerini yazmanız okuyuculara faydalı olabilir. Yorum yazmak için aşağıdaki CEVAP YAZ butonuna tıklayız. Konu: SERT KABUKLU MEYVELERİN HASTALIK VE ZARARLILARI

Cevap: SERT KABUKLU MEYVELERİN HASTALIK VE ZARARLILARI

iyi akşamlar bahçemdeki ceviz ağaçlarımda meyvelerinde siyah benekler oluştu bunların antraknoz oldugunu öğrendim .mart başında bordo bulamacı ,mayıstada antraknoz ve içkurdu ilacı yaptırdım.fakat 10 gün süreyle aşırı yagış olduktan sonra ceviz meyvelerinde siyah benekler oluştu.meyvenin yeşil kabuğunu bıçakla soydum lekeler altta yok.meyvenin ceiz kabuğu oluşmuş ama içi henüz sıvı jel. bu dönemden sonra antraknoz ilacı yapsam faydası olurmu? cevizlerin meyveleri bu durumda daha fazla zarar görürmü? bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim saygılarımla.

Comment

Arkadaşlar; Benimde ceviz ağacımda (2 yaşında)yapraklanma çok güzel ama bazı yapraklar uçlarından ortalarına kadar kahve renği olup kuruyor.Büyümesi en iyi olan ağacım olduğu için hasta olduğunu düşünmüyorum.Acaba toprakta eksik olan birşey mi var?Bilğisi olupta paylaşan olursa şimdiden teşekkür ederim.

Comment

tahmin ediyorum Captan tarzi ilaclarla ilaclama yapmadiginizdan bu oluyor. Captan veya benomyl ile ilaclanmali. Ancak sanirim benomyl kaldirildi. Captan kullaninca olmuyor bu tur sorunlar.

Comment

Working...
        X