fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

kivide yaprak sararmaları

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• kivide yaprak sararmaları

kivi yaprakları resimdeki gibi sararıyor.demir eksikliğinden şüpheleniyorum.görüşlerinizi ve çözüm önerilerinizi beklliyorum.

Cevap: kivide yaprak sararmaları

Teknis675 arkadaşımın sorusunu tamamladığı için, anlayışına sığınarak, ben de bu başlıkda sorayım.
    Benimkilerde de yaprak kenarları kuruyor. Ayrıca iki sürgünden birini kesmem gerektiğini okuyorum ancak daha canlı gözüken sağdaki sürgünün ucu kıvrımlar yaparak körelmiş gözüktüğü için karar veremiyorum.
    Önerileriniz için teşekkür ederim.

Comment

Teknis675 in sorusuna cevap: Sayın arkadaşım, teşhisin doğru. Bu kesinlikle demir eksikliğinden kaynaklı bir yaprak görüntüsü. Bunun için yapman gerekeni biliyorsun.

Sayın Tugo, sizin Kivi bitkisinde farklı bir olay var. Demir eksikliği değil. Fana fizyolojik- yapısal bir sorun gibi görünüyor. yani, ya fazla sulamadan dolayı kökler havasız kalıyor ve böyle bir tepki veriyor. Yada zayıf bir ihtimalle fosfor eksikliğinden kaynaklı bir durum. Size tavsiyem suyu biraz azaltın. 3 günde bir su verin. topraktaki nem durumunu elinizle kontrol edin. bitki besinleri takviyesi yapabilirsiniz.

Yeni dikim yapmışsanız da bu kurumalar olabilir. bu nedenle kenarı kuruyan yaprakları koparın ve yeni yaprakların çıkmasını bekleyin. Çünkü yeni dikimlerde, yer değiştirmelerinde bu tür tepkiler de görülebilir. Bitkinin yaprak yükünü hafifletmek gerekir.

Cılız olarak yetişmiş dallar ileride sizi yetersiz gelişmeleriyle üzebilir. Şimdi değil ama gelecek sene bahar başlangıcında, ana gövdeden aşı yeri üzerinden, iki göz sayın,ve üzerinde ne varsa kesin. yeniden ana dal oluşturun. ve tek dal üzerinde bitkiyi yetiştirin. göreceksiniz. eskilerinden daha hızlı gelişecektir. Zaman kaybınız olmayacaktır.

Comment

Yararlı bilgileriniz için çok teşekkür ederim Selami Bey.

Comment

Teşekkürler selami bey.demir uygulamasını nasıl tavsiye edersiniz,yapraktan mı topraktan mı etkili olur.toprakta kireç oranı yüksek ve ph 7 üstünde ise topraktan uygulama faydalı olur mu?ve neden bahçede 2-3 bitkide görünürken diğerleri sağlam kalır.

Comment

aynı durum bendede oldu sanırım zamansız yer değişiminden oluyor

Comment

Bu konuda detaylı bilgiyi bilgi hazinesinde ararmısınız? şu anda uzun uzun ve detaylı anlatmam mümkün değil.

Topraktan demirşelat yani karaboya uygulaması yapın. miktarını hatırlamıyorum ama bilgi hazinesinde aramanızı tavsiye ederim. Bulduğunuz bilgileride buradan paylaşın.

2-3 bitkide görülmesi çok anormal değil. Bitki türüne göre değişebilir, toprak durumuna göre değişebilir.

Comment

Sevgili teknis675, kivi asit toprağı seven bir bitkidir ve eğer toprakta asitlik azalmışsa da demir noksanlığı görülebilir, sayın selsarac beyin tavsiyesine ek olarak size amonyum sülfat gübresi ile de gübrelemenizi tavsiye ederim.

Comment

Merhaba kiwi için en uygun toprak turu neutre yani normal 7 toprak turudur kiwinin bir ozelligide kesinlikle calcaire yani kireci sevmez -15 dereceye kadar dayanikli olmasina ragmen soguk havadan nefret eder sicak iklimi sever.

Comment

Working...
                  X