fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

tohumdan çilek

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• tohumdan çilek

arkadaşlar merhaba çilek yetiştirmek için bu sene birkaç kök çilek fidesi aldım fakat çilek tohumuda yaptım (torf) kullandım bu tohumlar ne zaman çimlenir nasıl olur teşekkürler

Cevap: tohumdan çilek

Sevgili mithatkaraca, çilek tohumları 1 ay gibi usaun bir sürede çimlenir ancak bu mevsimde eğer ısıısnı 18-20 derecede tutamazsanız oldukça uzar, tabi birde elinizdeki tohumun çilenme kabiliyetini kaybetmiş olup olmadığıda önemli.

Comment

Selahattin bey çilek tohumunun çimlenme kabiliyetinin yitirmesinin sebebi ne olabilir?

Comment

Ayrıca tohumdan çilek ne şekilde yetiştirilebilir? bilginizi paylaşabilirseniz çok sevinirim. saygılarımla..

Comment

Ben Ankara-Ulus halinden çilek tohumu buldum. Henüz erken diyorlar, havalar soğuk gidiyor bu aralar. Ama haftasonu ekmeye niyetliyim ben yine. Sonucu bildiririm

Comment

Torfamı ekeceksiniz?

Comment

benim bildiğime göre çilek kendiliğinden çoğalan farklı bir bitki yanlara kol atıyo dal ve bu dalların toprağa deyen kısımlarından yeni çilek fideleri oluşuyo ve onlar kopartılıp dikiliyo ama bidiğime göre çileği soğuk hava deposunda bekletip dikiyorlar ve böylece çok fazla verim alıyolar ama onu tam bilmiyorum bizim köyde şu an soğuk hava deposunda binlerce var ama onlar kaymakamlığın fideleri o kadar masrafı normal bi çiftçi yapamaz ama devlet yapar

Comment

soğuk hava deposunda tutulmasının sebebi nedir?

Comment

çileği tohumdan yetiştirebilen varmı?

Comment

1 Dekar 2-3 bin tl çok masraf değil eşkiya amca EN ÇOK ÜRÜN VEREN ÇİLEK CALGİANT ÇİLEKÇİ YAMAN DOĞAL TARIM VE DOSTLARI

Comment

Working...
                    X