fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Üzüm tanelerinde sorun !

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Üzüm tanelerinde sorun !

Merhaba üzüm tanelerinde eklediğim resimlerdeki gibi salkımlarda bazı taneler dökülüyor acaba neden olabilir.

Damlamadan 18:18:18, Yapraktanda Zn, Mn ve K ağırlıklı gübreler vermiştik ve yakın zamandada sulu kükürt ve toz kükürt atmıştık onlarmı yaptı acaba. Ancak dikkatime takılan bişi vardı yaprak gübrelerini tabancalar ile biz atıyorduk ve biraz tazlikliydi sanırım. Acaba gördüğü darbeden dolayımı salkımın kimi tanelerinde bu tür tane dökülmeleri oluyor. Yorumlarınızı bekliyorum. Resimler aşağıda;

• Fidanligi.com

Cevap: Üzüm tanelerinde sorun !

Asmalarınızda botrytis başlangıcı olabilir.Detaylı gilgi için

Comment

Cevabınız için teşekkür edeerim Sayın Ubeyd. Sanırım kurşuni küf değil bu, meyve saplarında ve gövde de bir lekelenme yok. Taneler çürümeden ziyade tanenin çilkime bağlı olduğu saptan başlamak suretiyle kuruması gibi birşey. Kurşuni küf için uygun koşullarda yok yer altı damlama var üstüne üstük açıkda olan salkımlardaki kimi tanelerde mevcut, nemde düşük. Daha önceden de belirttim gibi sanırım tazlikli gübrelemeden dolayı oldu bu ama ya hastalıktansa diye endişeleniyoruz bu sene sofralık satmayı planladığımız için en ufak lekelenme bile sorun yaratabilir.

Birde asmaların bazı yapraklarında olmak suretiyle yaprak kenarlarında önce sararma daha sonra kuruma gibi belirtiler oldu sanırım K eksikliği belirtisi acaba K eksikliğinden de bu tane kuruma olayını yapabilirmi. Tekrar teşekkürler.

Comment

kuş yemiş herhalde

Comment

jeolex Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Cevabınız için teşekkür edeerim Sayın Ubeyd. Sanırım kurşuni küf değil bu, meyve saplarında ve gövde de bir lekelenme yok. Taneler çürümeden ziyade tanenin çilkime bağlı olduğu saptan başlamak suretiyle kuruması gibi birşey. Kurşuni küf için uygun koşullarda yok yer altı damlama var üstüne üstük açıkda olan salkımlardaki kimi tanelerde mevcut, nemde düşük. Daha önceden de belirttim gibi sanırım tazlikli gübrelemeden dolayı oldu bu ama ya hastalıktansa diye endişeleniyoruz bu sene sofralık satmayı planladığımız için en ufak lekelenme bile sorun yaratabilir.

Birde asmaların bazı yapraklarında olmak suretiyle yaprak kenarlarında önce sararma daha sonra kuruma gibi belirtiler oldu sanırım K eksikliği belirtisi acaba K eksikliğinden de bu tane kuruma olayını yapabilirmi. Tekrar teşekkürler.

Kasiyum eksikliği _ tane kuruması_ bunu yapar. Yapraktan kalsiyum içeren gübre verilmeli.

Saygılar

Comment

kurutmalık üzüm yetiştiriyorum. bu yıl taneler seyrek ve küçük oldu. bazı bağlarda saçma kadar üzümler bile vardı.

bunun yanında salkımların altı 2-3 parmak yüksekliğinde kurudu, ya da buruştu.

Bu konu yardımcı olacak kişilerin deneyimlerinizden faydalanmak isterim.

telefon numaram 0 532 201 63 44

çağrı yapmanız ya da mesaj atmanız halinde sizi mutlaka ararım.

mail adresim; [email protected]

Comment

ozancali Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              kurutmalık üzüm yetiştiriyorum. bu yıl taneler seyrek ve küçük oldu. bazı bağlarda saçma kadar üzümler bile vardı.

bunun yanında salkımların altı 2-3 parmak yüksekliğinde kurudu, ya da buruştu.
              Kalsiyum eksikliğinden olur.

Asma yeterli kalsiyumu alamadığında salkım tanelerinin bazıları küçük kalır ve salkım uçlarında kurumalar olur.

Kalsiyum içeren sıvı gübre yapraktan verilmeli.

Saygılar

Comment

==MİLDYÖÖÖ== BU SORUN ÇOK GÖRÜLDÜ BU SENE İKLİM ŞARTLARINDAN DOLAYI

Comment

aynen mildiyööö...

Comment

Kuru üzüm yetiştiriciliği yapıyorum. verim artışı için neler önerebilirsiniz?

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..

Comment

Sn Ozancali:Evvelen selam,sağlık ve afiyet dileklerim..Öncelikle dengeli bir gübreleme,Bunun içinde;İyi bir analiz laboratuvarında toprak Tahlili.Daha sonra usulünce budama ve zamanında Zirai mücadele;zamanında sulama ve hasat.tabikide kurutma da sizin işiniz.Hayırlı ve bol ürünler dileğimle....

Comment

manisa bağcılık enstitüsünden bu konuda faydalanmayı düşünüyorum. sizin önerileriniz var mıdır? bu sene bir miktar dolu zararımız oldu, omcalar da zarar da var. budama önemli olacak. kış ilaçlamalarına başladık. gübre konusunda haklısınız. iyi birgübreleme de önerileriniz var mıdır?

Comment

Working...
                        X