fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yaban Mersini (likapa) fidanının çelikle çoğaltılması

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Yaban Mersini (likapa) fidanının çelikle çoğaltılması

Öncelikle herkese selamlar,
    Arkadaşlar elimde 2 adet yaban mersini fidanı var ve bu fidanları çelikle çoğaltmayı düşünüyorum.Fakat çelikle çoğaltım yöntemi nasıldır.Direkt olarak çelikleme mi yapmak gerek yoksa herhangi bir hormon desteği gerekmekte midir?Şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
  • Fidanligi.com

Hormon desteğine gerek yok. Ancak köklendirmeyi hızlandıran humik asit gibi takviye olursa iyi olur. Köklendirmeyi yapacağınız Topragınızı veya perlitinizi nemli ve sıcaklık en az 15 derece olmasına dikkat ediniz.

Comment

Yaban Mersini kolay köklenen bir bitki olmakla beraber İBA (indol Bütirik Asit) ile muamele etmenizi tavsiye ederim. Bu hormon kesilen odun parçalarının daha çabuk kök oluşumunu teşvik etmek ile beraber kallus oluşum hızını da arttırdığı için çeliklerinizin Mantari enfeksiyona kapılma riskini de azaltır.
      Daha sonra Sayın Ubeyd Bey'in tavsiyelerini yerine getirmenizi tavsiye ederim.
      Sütten Çıkan Her Kaşık Aktır Önemli Olan Süte Girmeden Ak Olmaktır.

Comment

çok çok teşekkür ederim

Comment

sizce hangi ayda köklendirme yapmam faydalı olur

Comment

Bölgenizi Bilemiyorum ama Şubat ayı İçerisinde çeliklerinizi alır almaz işleme başlamanızı tavsiye ederim.Çelikler kesildikten sonra hızla su kaybetmeye başlar bu süreci kısa tutmanız gerekir.
            Sütten Çıkan Her Kaşık Aktır Önemli Olan Süte Girmeden Ak Olmaktır.

Comment

Working...
            X