fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çilek ve çilek yetiştiriciliği

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Çilek ve çilek yetiştiriciliği

Çilek ve çilek yetiştiriciliği

Çilek yetiştiriciliği ile ilgili olarak ülkemizde yazılmış ilk derli toplu bilgiler içeren bu kitap 1968 yılında "Yalova Bölge Bağ-Bahçe Araştırma Enstitüsü" tarafından yayınlanmıştır. Bu yayın enstitünün 1 numaralı yayınıdır. Eser Türk tarımı açısından önemli bir eserdir.
    Yayımcılar önsözde aşağıdaki metni yazmışlardır;

"İklim hususiyetleri dolayısıyla her türlü ziraatın yapıldığı ve nüfusun çok büyük bir kısmının ziraatla geçindiği memleketimizde ziraata ait kitapların yeteri kadar bulunmadığı bir hakikattir. Başta maddi imkânsızlıklar, sosyal ve kültürel şartlar, memleket ziraatının gelişmesine çok faydalı olacak kitapların yeteri kadar bulunmasını engellemiştir. Bilhassa çilek ziraatı hakkında bu güne kadar hemen hiç yayın yapılmış değildir. Hâlbuki çilek ziraatı her gün biraz daha yayılmakta, fakat dekar başına verim hemen yerinde saymaktadır. Bu durumu göz önüne alarak bu kitapçığı yazmağa ve çilek ziraatı yapanlara fay*dalı olmağa karar verdik.

Kitabın yazılmasında çeşitli dillerden birçok literatürden istifade edilmiş*tir. Bu arada bazı Fransızca ve İtalyanca neşriyatın tercüme işlerinde yardımcı bulunan Yalova Bölge Bağ-Bahçe Araştırma Enstitüsü Bağcılık Seksiyonu Uz*manı Sayın Fikri Kibar'a ve çileklerin değerlendirilmesi konusunun hazırlanma*sında yardımcı olan aynı Enstitünün Teknoloji Laboratuarı Şefi Sayın Hasan Arıol' a teşekkür etmeyi bir borç biliyoruz.

Kitabımız çilek yetiştiricilerine faydalı olursa en büyük kazancımız bu olacaktır."

Çalışmanın içindekiler kısmı şu şekildedir;

KISA ÖZET

1- GİRİŞ

2- Lİ TERATÜR ÖZETİ

*3- MATERYAL VE METOT*

3.1. Materyal

*3.11. Araştırma yeri

*3.12. İklim özellikleri

3.13. Arazi ve toprak özellikleri

3.14. Araştıra yerinin tarımsal özellikleri

3.2. Araştırma metodu

3.21. Konular

3.22. Metot

3.23. Tesisler ve araştırmanın arazide uygulama işlemleri

*

4- BULGULAR VE TARTIŞMASI

4.1. Araştırma süresine ilişkin yılların ortalama verileri*nin dökümü ve çizelgeleri

4.2. Veriler üzerinde hesaplamalar

4.3. Verilerin analizi ve değerlendirilmesi

5- SONUÇ VE ÖNERİLER

5.1. Sonuç

5.21. Uygulayıcılar için öneriler

5.22. Önerilerin uygulanmasında dikkat edilecek husus*lar

5.23. Önerilerin uygulama yerleri

5.24. Yeni araştırma gereksinimi ve kapsamı

6- ÖZET

*7- SUMMARY

*8- YARARLANILAN KAYNAKLAR

Vehbi Mengüç, Hayati Ölez ve Hüsnü Poyraz. Çilek ve çilek yetiştiriciliği. Yalova Bölge Bağ-Bahçe Araştırma Enstitüsü Yayınları:1
    Dizerkonca Matbaası, İstanbul, 1968

Cevap: Çilek ve çilek yetiştiriciliği

evreka
    Çileklerimin saksısını değiştirince 2 dal bu hale geldi yapraklarının toprağa değmesi sebebi ile böyle olduğunu düşünüyorum.???

Comment

Görüntüye bakınca, daha humuslu bir torak istiyor sanki.Biraz da susuzmu kalmış? Çilek beğendiği toprağı ve suyu bulunca tutulmaz.Her yer çilek kökü olur.Birde her canlının olmazsa olmazı güneşle meyveye durur.

Comment

suyu hiç kısmıyorum.ama haklısınız topraktan olabilir.Antalya da düzgün bir toprak bulmak çok zor malum heryer apartman maalesef.Sitemizin yan tarafında boş bir arazi vardı toprağı oradan aldım çok çabuk kuruyor,günlk sulasam bile akşama yoğun güneşin etkisiyle taş gibi oluyor toprak

Comment

nesecik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          suyu hiç kısmıyorum.ama haklısınız topraktan olabilir.Antalya da düzgün bir toprak bulmak çok zor malum heryer apartman maalesef.Sitemizin yan tarafında boş bir arazi vardı toprağı oradan aldım çok çabuk kuruyor,günlk sulasam bile akşama yoğun güneşin etkisiyle taş gibi oluyor toprak
          Her ne kadar tam net göremesemde saü üstteki fidenin ki bu büyük olandan ayrı bir fide gibi geldi bana; toprağı değiştirildikten sonra adaptasyonu olmamış.
          Tutmamış açıkçası, muhtemelen toprağını hata ile dağıtmışsınızdır.

Comment

Working...
          X