sevgili arkadaşlarım ve gönüldaşlarım ben aşırı derecede tarıma meraklıyım ve bir bahçe kurmak için çabalayıp duruyorum ama çamura batmış traktörden farkım yok.olduğum yerde pati çekiyorum gerek imkansızlıklar gerekse zaman olarak sıkıntılıyım ve meyveyi dikip en kısa zamanda ekonomik verime geçmek istiyorum.bunun içinde en son olarak ahududunda karar kıldım az yer ama çok ve çabuk para diye düşünüyorum sizce yanılıyormuyum.imkanım oluncada en kısa zamanda büyük bir kapama bahçe tesis edeceğim ama organik olarak yetiştireceğim çünkü ben herşeye karşıyım.GDO ya ve zirai ilaçlara düşmanım sizde düşman olun ve çoğalalım saygılarımla
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
ahududu ile ilgili bilgisi olanlar buraya lütfen
Collapse
X
-
Cevap: ahududu ile ilgili bilgisi olanlar buraya lütfen
Sayın bahçıvan.Meyve bahcesi tesisinden önce pazar araştırmasını iyi yapınız.Yetiştirmek sorun değil.Asıl sıkıntı pazar.Bunu göz önüne alarak araştırma yapınız.Bölgenizin iklim faktörünü unutmayınız. Birde son zamanların en uyduruk lafı organik Tarımda o kadar kolay değil.” Az ürün alıp iyi paraya satabilecek misin .?
-
Organik tarım, son zamanlardaki gelişmelerle artık az ürün alınan bir metot olmaktan çıkmıştır. İnsanlarımız zehirden uzak kalmayı arzu ettikçe, organik tarımın da önü açılacaktır.
Comment
-
sayın hocam ve ebrar'a teşekür mesajlarınız için.öncelikle şunu belirtmek isterim ki pazar araştırmasını yapıyorum,ben kendime ufak bir deneme bahçesi kurdum yaklaşık 4 yıl önce ve farklı çeşitleri deniyorum.işim gereği yeterince ilgilenemiyor olabilirim ama şunu öğrendim ki bizim çiftçimiz aç gözlü ve bizleri bilerek yavaş yavaş zehirliyorlar.diyeceksiniz ki gaddar olmayın ve kötü düşünmeyin ama insanlardaki para hırsını gördükçe korktum ve pazardan doğru dürüst alışveriş yapamaz oldum.bir gece önceden sebzeye meyveye ilaç verenmi ararsınız çürümeye yüz tutmuş ürünleri vatandaşa yedirmeye çalışianmı ararsınız hepsi var.geçmiş olan dört yılımın sonucunda gerek ekonomik değer gerekse pazar payı açısından deveci armudu ve erik çeşitlerine yöneldim.zamanın uzun olması benimse bir an önce yatırımımı gerialmak adına bunları yaparken ara tarım olarak enginar ve ayrı yere ahududu bahçesi kurmayı düşünüyorum.sonuçta ben doğa adamıyım ve ayağım toprağa değmeli yeterince taş binalarda kaldım.ayrıca organik olarak yetiştirmekteki amacım gelecek nesillerimizi kurtarmak.belki bekar olarak bunları düşünmem saçma ama birileri artık para yerine insan sağlığına önem vermeli.bunun içinde organik tarım yaygınlaşmalı ve GDO lara karşı birlik olmalıyız.bunlar benim düşüncem saygılarımla
Comment

Comment