fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

badem yetiştirmek istiyorum

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• badem yetiştirmek istiyorum

Arkadaşlar öncelikle selam ve saygılarımı sunarım. Ben burdur ili yeşilova ilçesinde memur olarak görev yapmaktayım. Yaşadığım şehir yaklaşık 1100 metre rakımlı ege ve akdenizin kesişme noktasında bulunuyor. Yani bir günde 4 mevsimi yaşadığımız oluyor ve kışlar baya bi uzun geçiyor.
    Konuya gireyim ben burada badem yetiştirmek istiyorum. Ama ne tür badem yetiştireceğimi bilmiyorum. Netten takip ettiğim kadar geç çiçek açan türlerden olması gerekiyormuş, üstelik birde onun yanında tozlayıcısı olması gerekiyormuş. Kendi kendine yeterli ve verimli bir badem türü yokmu. Sizlerden ricam bulunduğum yere uygun ne tür badem ağaçları dikebilirim.
    Bizim buralarda hemen hemen adım başı badem ağacı var ama işin ticareti ile uğraşan yok. İlçe tarım müdürlüğü de ticaretini yapan olmayınca pratikte biraz yetersiz kalıyor. Yakınlarda konu ile ilgili eğitim veren üniversite de bulunmuyor.
    Vereceğiniz fikirler için şimdiden çok teşekkür ederim, saygılarla.

Cevap: badem yetiştirmek istiyorum

ÖZELLİKLE; HALK ARASINDA AMERİKAN BADEMİ DİYE DE BİLİNEN ( EL BADEMLERİ) EKONOMİK OLARAK YETİŞTİRİLEBİLİR. MERSİN-GÜLNAR YAKLAŞIK SİZİN RAKIMLARA YAKIN VE BURADA YOĞUN OLARAK BADEM ÜRETİMİ YAPILIYOR. ÖZELLİKLE ( NONPAREIL, TEXAS, FERRAGNES, FERRADUEL ) GİBİ ÇEŞİTLER POPÜLER. BUNLAR TEK BAŞINA DİKİLMEYECEK. ÇÜNKÜ BADME KENDİNE KISIRDIR. ŞAYET CİDDİ OLARAK BAHÇE YAPMAYI DÜŞÜNÜRSENİZ BENİMLE TEMASA GEÇTİĞİNİZDE DAHA AYRINTIŞLI OLARAK SİZE BİLGİ VEREBİLİRİM. İYİ GÜNLER DİLERİM. ( DOÇ.DR.LEVENT SON) TEL: 05388668108

Comment

Levent hocam öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim. Dikim için 2 dekar kadar bir yerim halihazırda mevcut. Ancak dikim sahasını biraz daha büyütmek istiyorum. 2 dekarlık tarla sulak bir yer. 5 dekar kadar bir yer daha var ancak orada da su yok. Susuz toprakta pek verim alınamayacağını biliyorum.Halen tarla araştırıyorum.Ciddi olarak bu işi düşünüyorum, sonuçta 2 dekarla başlayacağım ama daha da genişletmeye çalışıyorum. Sulak bir yer bulayım veya bulmayayım, sizinle mutlaka temasa geçeğim. Saygılarımla.

Comment

arkadaşlar ben amerikan bagdemi denilen teksas,monparel,ferragnes,bagdemleri diktim ama memnun degilim nedeni ise sincap,kuş yiyip bitiriyo ziratcılara gidiyom ilaç veriyolar ama nafile sonuç yok.bu sincapla kuşa ne gibi şeyler yapmam laazım ilacı varsa bana söylerseniz sevinirim telf.05303412988,ararsanız sevinirim saygılar.

Comment

http://aldesem.com/423-mekanik-kus-k...urtbomsan.html linkindeki kuş kaçırıcı işinizi görür mü acaba? Kuşları kaçırmasına kaçırır da sincaplara bir etkisi olurmu bilemiyorum.

Comment

Kuşlar için tuzaklar hazırlanabilir. Fakat bilşdiğim kadaryle kuşlar özellikle ince kabuklu olan Nonpareil çeşidinde daha fazla zarar eriyor. Ferragnes e Ferraduelde çok zarar olmaması gerekir. Biraz pahalı ama behçenin üzerine net çekmekde güzel bir çözüm olabilir. Böylece hem dolu zararı hemde kuş zraraı önemli düzeyde önelenebilir. İyi günler diliyorum.

Comment

Sayın Sonlevent, yorumunuz için teşekkür ederim. Net dolu için etkili olabilir ancak net çekilmesi ne derece etkili olur bilemiyorum. Siz etkili olduğunu gördünüz mü acaba? Net bu amaçla kullanılıyor mu?

Comment

Sayın hocam cebınıza teşkürederim,hocam ben mersin gülnardanım,benim bahçem dagınık 1500 geçgin agacım var dediginiz net olmuyor yani agacın 400 bir yerde 300 bir yerde yani karşık.birde benim bagdemler teksas agırlıklı monpareil.ve ferragnes var 100 üzerinde ,sincap ve kuş bu iki çeşiti yemiyo günlük kontrol ediyom bu iki bagdemde hiç bir şey yok yalnız teksas(diş bagdemi) inanın şu anda kalmadı ne yapacagımıda bilemiyom bir çözümde bulamassam agacı degiştirmeyi düşünüyom.SAYGLAR

Comment

kuş kaçırıcı linkindeki kuş kaçırıcılardan denediniz mi?

Comment

iyi akşamlar denedim bir iki gün gelmiyo herhalde alışıyolar.yine geliyolar araştırıyom bir kaçsene önce ilacı var imiş,ilacı attınmı 25 gün kuş ve sincap bahçenin yanına dahi yaklaşamıyomuş koku veriyomuş o ilacı devlet hayvan nesli için kaldırmış.delet kaldırdı ama şu anda sincaplar ve kuşlarda acayip çogalma var böyle giderse bagdem olsun ceviz olsun bir şey kalmaz bizim çiftci olarak senelik bir gelirimiz var onuda kuşlar sincap alıyo ,yani agaç fidan dikelim diyoruzda karşılıgını almadınmı heves falan kalmıyo,ilglendiginiz için teşekür edrim arkadaşlr yinede aklınıza bir çözüm gelirse lütfen yazın.SAYGILAR

Comment

Merhabalar sorun yer sincabı mı yoksa ağaç sincabı mı ? Eğer ki söylerseniz yardımcı olmaya çalışırım . Teşekkürler

Comment

Merhabalar ürününüzde zarara sebeb olan sincap yer sincabı mı yoksa ağaç sincabı mı ? Eğerki sincabın nerede yaşadığını bilirsek mücadeleye yardımcı olabilirim sizin için . Teşekkürler

Comment

Merhabalar ürününüzde zarara sebeb olan sincap yer sincabı mı yoksa ağaç sincabı mı ? Eğerki sincabın nerede yaşadığını bilirsek mücadeleye yardımcı olabilirim sizin için . Teşekkürler

Comment

Arkadaşlar merhaba aranıza yeni Katılıyorum Amerika'dan . Badem ile ilgili sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım bu işi profesyonel yapan bir ziraat mühendisiyim.

Comment

Working...
                            X