fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

BADEM -LÜTFEN CEVAP VERİN

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• BADEM -LÜTFEN CEVAP VERİN

Hayırlı Günler...
    Değerli Üyeler;

Aylardan beri düşünüyorum,çok kararsızım ve aynı zamanda çok karamsarım.Ne yaptımsa başarılı olamadım.Lütfen beni iyi okuyun ve bana çok iyi niyetle cevap verin.
    Ben Bursa’nın bir ilçesinden arıyorum.20 yıllık Devlet Memuruyum.Babamdan kalma bir arazim var.14 dönüm.Ben bunun 10 dönümünü değerlendirmek istiyorum.Su sorunum yok.Arazim ormanlık bir alanda.Önceleri babam zamanında bu arazide her türlü meyve vardı.Şimdi boş.Ben 6-7 sene önce kiraz yaptım.Fakat bazı özel sebeplerden dolayı beceremedim,bakamadım.(Ekonomik kriz yaşadım.) Bu ekonomik kriz beni mahvetti.Bana ekonomik getirisi iyi ve az zahmetli bir şey olması lazım.Her şeyi düşündüm.Çok kararsız bir insanım.Bir türlü karar veremiyorum.Kavak dahi düşündüm.Çünkü en basiti o. Fakat kavakla arazimi öldürmek istemiyorum.Hala düşünmeye devam ediyorum.İlçe Tarım Müdürlüğünden Ziraatçi bir arkadaşla araziye baktık.Toprağın çok kuvvetli olduğunu ve bana ceviz dikmemi söyledi.”Biz her türlü yardıma hazırız”.dedi.”Senin isteklerin doğrultusunda en uygunu ceviz olur”dedi. Ben de tamam dedim.Devlet destekli 200 adet ceviz de karar kıldık.Cevizin türü Kaman. İleri ki yıllarda bana ve çocuklarıma maddi olarak destek sağlayabilecek,ileride pişman olmayacağım bir şey yapmam lazım.5 sene var emekliliğime.Aylardan beri ceviz sitelerini geziyorum.Bir de sizlerin fikrini alayım dedim.Sizler ne önerirsiniz?Bizim buralara erken kırağı düşüyor.Cevizi tavsiye edermisiniz,En iyisinin olmasını istiyorum.Ayrıca ben bademi de düşünüyorum.
    Badem mi ? Ceviz mi sizce.Hangisini tavsiye edersiniz..
    İyi Günler Temennisiyle…

Cevap: BADEM -LÜTFEN CEVAP VERİN

Arkadaşın size güzel söylemiş.Bahsettiğin yere kaman cevizi çok güzel olur.Kaman cevizi -20 c ye dayanan ve 1500 rakıma kadar yükseklikte yetişen iyi bir ceşit.Bence bademde çok kaman cevizini tercih edin.Derin ve verimli toprakta süper olur.

Comment

Arkadaşım siz bursanın neresindesiniz. Hangi ilçe ve hangi köy ben size ona göre söyleyeyim hım kaman cevizi diyorsan olur hemde güzel olur ama senin net adresin olursa sana arkadaşların fikrine ilaveler yapabilirim saygılar

Comment

bizm 3 dönüm ceviz bahçemiz var ilk iki yıl babam ilgilendi fakat öyle korkulcak ilgilenme deyil yazları 6 defa suladı geçen sene fazla ilgilenemedik hatta yazın 3 defa sulladık
        ama bu yıl dördüncü yıl olmasına nazaran cevizler memnunuyiyet vercek kadar iyi
        kaman cevizi iyi olduğnu duydum
        bursada muharrem yavaş ceviz fidanı işi yapan bir üstat birde ona danış derim
        özdilek havlularına yakınında

Comment

Sayın Kardelen,Ben Orhaneli'den arıyorum.

Comment

Sn Keret:Kaman cevizi geç bahar donlarına ve soğuklara adapte olan bir tür.Ancak şu an ilimiz haricindeki fidancılarda genellikle kaman1 cevizi hakim durumda.Size acizane önerim;Kaman5 i tavsiye ederim,tozlayıcı olarakda kaman1 i tavsiye ederim.kaman5 albenisi güzel,verimli,ince kabuklu,iç kurduna dayanıklı bir çeşit.Bulamazsanız sizi yönderirecek kamanda fidancı dostlarımız var.Ben KIRŞEHİR'deyim.Cevizle az çok bilşgimiz var.Esen kalınız.

Comment

Badem konusunda bilgi ve önerilerinize ihtiyacım var..İklim şartları konusunda endişelerim var bu yüzden aşağıda belirttiğim iklim özelliklerini...Tarlama dikim yapsam verimliliği ne olur?ya da başka bir meyve önerebilirmisiniz(ceviz,kestane..gibi)
              Bilecik'in Pazaryeri ilçesi, Marmara Bölgesinde yer almasına rağmen iklimi sert ve karasaldır. Ege ve Batı Karadeniz, ve iç Anadolu Bölgesi iklimlerinin zaman zaman etkilerini gösterdiği geçiş bölgesini oluşturur. İlçenin topografik yapısı engebeli ve dağınıktır. Yayla görünümünde vadiler içinde küçük düzlükler bulunur. İlçenin rakımı 810 mt olup arazi yapısı doğuya doğru alçaktır

Comment

Şimdi değerli kardeşim;Ne yaparsanız,yapın nasipden öteye gitmez.Ancak; çalışıp,çabalayıp dikecek,bakacak vede tevekkül edecek vede Herşeye şükredeceksiniz.Badem Ağacı çook ammma,çok şansa kalmış bir hadise.Vadi içleri genellikle nemli ve rutubetli olup;meyve ağaçları özellikle badem için çok çabuk soğuk alma özelliği gösterir. Bu özellikleri göz önünde bulundurarak fidan dikmenizi tavsiye ederim.sağlıcakla kalınız.

Comment

Working...
                X