fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

badem ekicem.. bilğilerinizi paylaşırmısınız.

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• badem ekicem.. bilğilerinizi paylaşırmısınız.

Bademle ilgili nette okumadığım bilgi kalmadı desem yalan olmaz..
    yetmedi çeşitli üniversiteden hocalara danışarak bigilerimi artırmağa calıştım.
    hani bir söz vardır.'bana damdan düşeni getirin'işte bu nedenle buradayım..
    Eskişehir mahmudiye ilçesi yeniköyde 2.500 cıvarında badem dikmeğe karar verdim.
    iklime uygun ana çeşit Ferragnes tozlayıcı olarak Ferraduel türü oldugu ortaya cıktı.
    rica ettim ilçe tarım müdürüne sagolsun geldi tarlayı inceledi 100 hektar hem yön hemde meyilli tarla olmasından uygun oldugunu belirtti.
    ciddi ciddi toprak analızlerini nette okudugum gibi 30-60-90 derinliklerden alarak özel labaratuvarda tahlil yaptırdım..
    kireç oranının fazlalıgı bademe zarar vermiyecegini 0.G üniversitesindeki hocalara sorarak ikna oldum.
    oganik tarım sertifikası veren kuruluşa gittim ankarada oradaki prf hocamla oturdum tarlanın organik tarım için ne yapmam lazım diye sorup bilgi aldım.
    bana tarlayı derin sürüp hazırlık yapmama hiç gerek olmadığını sadece traktörün kuyruk miline takılan matkapla 80 cm ac yeter dedi.oda tamam. tarlamın eni 50 mt boyuda 2 km olmasından yani dar uzun.cevredeki komşu tarlalarda (arpa, bugday, ay çiceği)ektikleri ürünlerine kimyasal gübre ve ilaç kullandıklarından rüzgarla bu ilaçların dikilen fidanlara geleceginden etkilenip ilk sıra ağaclar organik olmazmiş.eeee ben enine 8 sıra dikecegim fidanların sagdan ve soldan 1 rer sıra cıkınca kaldı 6 sıra..bu organik bana uymadı..
    yanmış gübre at denildi cukurlara yanmış gübre arıyorum hala bulamadım.yok yanmamış buldum o olurmu.?
    şubat ayının sonuna dogru hava müsait oldugunda cukurları acıcaz.mart ayının sonuna dogruda fidanları dikmeği planlıyoruz.
    fidanları sertifikalı ve tüplü olarak mersinde yetiştirici firmadan alıyorum.oranın 1 yaşındaki bu tür fidanlar eskişehirde iklim değişikliginden etkilenirmi.
    sulama tarlaya cok yakın dere var temiz analızını yaptırdım atık kullanılmayan tarlaların yanından gecen hatta balıkları olan ..tankeri buradan doldurup tek tek agaclara dokerek yapacagım.
    bütün bu işleri traktör takım taklavat ve su tankeri olmadan sadece satın aldıgım kıl cadırımı tarla başına kurarak yapacagım.
    şimdilik bu kadar...
    gelişmeleri burada sizinle paylaşıım.sizinde bildikleiniz bu yazdıklarımla ilgili olup paylaşırsanız sevinirim.
  • Fidanligi.com

Cevap: badem ekicem.. bilğilerinizi paylaşırmısınız.

yok yanmamış buldum o olurmu.? olmaz. Yanması için en az bir yıl beklemelisiniz.
    fidan dikiminde mart ayında geç kalırsanız tutma riski olur. daha erken dikebilirsiniz.
    iklim değişikliğinden etkilenmemesi için daha erken dikmeniz faydalı olabilir. Mersinde bahar zannedip uyanmakta olan fidanlar eskişehirde üşümesin.
    Gelişmelerden haber verirseniz bilgi paylaşımı daha iyi olur.
    Kutlarım.
    Başarılar.

Comment

Working...
    X