fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Badem Hakkında Her şey

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Badem Hakkında Her şey

Bu konuda yorum yazarak, belki bilmediğimiz veya düşünemediğimiz konunun bazı yönlerini yazmanız okuyuculara faydalı olabilir. Yorum yazmak için aşağıdaki CEVAP YAZ butonuna tıklayız. Konu: Badem Hakkında Her şey

Cevap: Badem Hakkında Her şey

badem,badem, badem
    Okadar çok çeşidi var ve bilinenler bir sayfayı geçmiyor, TOZLAYANLAR aynı değişmiyor bazı yazılanlarda değişsede, ve en önemlisi birileri birşey yapmış bir emek harcamış , bakıyorsun sitelerin yüzde doksanında aynı yazı aynı imla hatası aynı resim.... Yazıklar olsun ...Birşeyler üretmek yerine kolay olanı seçiyoruz kopyala yapıştır.. bu sözlerim emek harcayıp ortaya birşeyler çıkarıp herkese faydalı olması için site kurup yada forumlarda paylaşanlar için değil kolay yolu seçip imla hatalarıyla kopyalayanlara .. Yazık bize...

Comment

Sayın adnanu, bahsettiğiniz yazıyı yazan biz değiliz. Haklısınız da, buradan yayınlamayalım mı? KSU Çiftci Köşesi linkini vermişiz. Burası paylaşım portalı. yukarıdaki yazı okunacak, anlaşılmayan hususlar konunun altına forum mesajı olarak sorulacak ve bilenlerce cevaplanacak, konu böylece devam edecek...

Biz bu kopyalama ve yapıştırma işini yapmasak bu konular nasıl gelişecek bana bir yazarmısınız?

Comment

selsarac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Sayın adnanu, bahsettiğiniz yazıyı yazan biz değiliz. Haklısınız da, buradan yayınlamayalım mı? KSU Çiftci Köşesi linkini vermişiz. Burası paylaşım portalı. yukarıdaki yazı okunacak, anlaşılmayan hususlar konunun altına forum mesajı olarak sorulacak ve bilenlerce cevaplanacak, konu böylece devam edecek...

Biz bu kopyalama ve yapıştırma işini yapmasak bu konular nasıl gelişecek bana bir yazarmısınız?
        ben bu olayı size söylemiyorum zaten benim amacım bu işlerden ticari kazanç sağlayan kişilere mesaj yollayıp araştırmalarını yada kendilerinden bazı konuları oraya koymaları yoksa size bir sözüm yok olamazda ...

Comment

Teşekkürler Sayın adnanu, Aslında aynı sıkıntıyı bizler de yaşıyoruz. Bilgi çağında yaşıyoruz diyoruz ama bir badem konusunda yazılmış, ceviz konusunda yazılmış detaylı ve doğru bilgiye ulaşmakta zorluklar çekiyoruz.

Bu konuda bizlerde tepkiliyiz ama elimizden gelen ancak akademisyen hocalarımızı sitemize danışmanlık yapmaları için davet etmek... Ceviz danışmanımız Sayın Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sütyemez hocam var. Badem konusunda da Doç.Dr. Fikret Balta hocam var. Sorulara cevap veriyorlar. Ancak Fikret hocam epeydir soruları cevaplandıramıyor eğer mümkün olsaydı sizi ona yönlendirecektim. Saygılarımla...

Comment

Son 6 aydır badem konusunu araştırıyorum. Bahçe kuracağım kuracağım bahçe 14 dönüm..yaklaşık olarak 400 fidan dikeceğim.bir firmayla anlaştım bölge şartlarına göre danıştığım kişilerle ortak kararımız uyarınca ferragnes-ferrodual-tuana çeşitlerini dikeceğiz.bahçe hazırlanıyor zannedersem kasım ayı gibi tüplü dikim yapacağız..

ve inanın birçok yalnış bilgi var internette...

Comment

Size hak vermemek imkansız. Ancak burada size göre yanlış aktarılan konuları buradan üyelerimizle tartışabilirsiniz. Konuşmalara katılan üyelerimizin oldukça tecrübeli olduklarınıda belirtmek isterim.

Comment

bende bunu tasarlıyordum birçok yalnışı burada düzeltirsek okuyucular en azından burada doğru yazılımış desinler

Comment

Badem konusunda benim tavsiyem. Gerekli tüm çeşit ve bakım konusunda Datcalı üreticilerden bilgi almak olacak. İnanın köylü üreticilerimiz birçok konuda doğru bilgi ve beceriye sahipler. Bademinde en iyi yetiştiği bölge datca olması nedeniyle bu tavsiyede bulunuyorum. Keşke datcalı üreticilerimiz sitede katılıp bilgilerini paylaşsalar çok yararlı olacağına inanıyorum. Ayrıca en iyi ve kaliteli ürün elde etme konusunda bilgi ve tecrübesi olan insanlarımız hasislik yapmadan bu becerilerini paylaşmaları ülkemizin daha iyi tanınmasını ve gelişmesini sağlayacaktır.

Comment

bundan iki yıl önce MERSİN İlimiz'e arı götürdüm.Orada Gözne adlı büyükce bir semt var.Ülkemizin en erkenci ve güzel badem çeşitleri burda.Üreticilerle boş zamanlarımda epeyce bilgi alış verişi yaptım.Adamlara hayran kaldım.İnanın tekeden süt çıkarıyorlar.Kaya'nın üstünde badem yetiştiriyorlar.Öncelikle tavsiyem şu çekirdek dikip,üzerine aşılayınız.Benim diyeceğim buu... sağlıcakla kalınız.

Comment

TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      bundan iki yıl önce MERSİN İlimiz'e arı götürdüm.Orada Gözne adlı büyükce bir semt var.Ülkemizin en erkenci ve güzel badem çeşitleri burda.Üreticilerle boş zamanlarımda epeyce bilgi alış verişi yaptım.Adamlara hayran kaldım.İnanın tekeden süt çıkarıyorlar.Kaya'nın üstünde badem yetiştiriyorlar.Öncelikle tavsiyem şu çekirdek dikip,üzerine aşılayınız.Benim diyeceğim buu... sağlıcakla kalınız.
                      Ülkemizin hemen her bölgesinde badem yetişir. Ancak çağlası en erken Datca yarımadasında çıkar. Türkiyenin ve hatta dünyanın en kaliteli bademi burada yetişir. Özellikle nurlu badem denilen çeşit dünya sıralamasında ilk sırada yer alır. Ufakta olsa datcada benimde 5000 m2 badem bahçem var. Bir ziraat profosörü Amerikan bademini tanıtmak amacıyla köylerimize geldiğinde Köylülere uzun bir konuşma yapmıştı bu arada köylülerden biri nurlu badem çeşidini hocaya tanıttığında hocanın cevabı şu oldu. Benim anlattıklarımı unutun bildiğiniz gibi bu türü yetiştirin oldu. Diğer illerimizde bademler daha çiçekteyken Datça yöresi nin çağlası satışa çıkmaktadır. Piyasada Datca bademi oldukça yüksek fiyatla satılmaktadır. Ayrıca organik olarak yetiştirilen bu bademin nurlu ve ak badem türleri en çok tutulan türlerdir.

Comment

merhaba arkadaşlar,
                        eğer yardımcı olursanız bana sert kabuklu meyve türlerinin kalite kriterleri gerekli. elinde bulunan kişiler iletirlerse sevinicem. şimdiden çok teşekküler.
                        iyi çalışmalar.

Comment

nurlu badem fidanı nereden bulabilirim.

Comment

Working...
                          X