Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Badem AĞacinin Uyumu

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Badem AĞacinin Uyumu

Ben kayseri- Ýncesu ilçeinde ikamet eden Emekli Bankacýyým hobilerim arasýnda aþý yapmak ilk sýrada gelir.Baden aðacýnda 1.) kaysý 2.)Þeftali 3.)Badem 4.) Erik yetiþtirdim.
    Erik çok iyi uyum saðlayýp çok iyi geliþiyor.Ancak Kaysý az geliþiyor ve zamanla aþý yerin den rüzgarýn etkisi ile kýrýlýyor.baden ile erik uyum saðlýyamýyormu.vereceðiniz bilgiler için tþk.
  • Fidanligi sponsor reklami

Cevap: Badem AÐacinin Uyumu

aþýlama en iyi kendi cinsi içinde baþarýlý olur. yani badem üstüne badem, erik üstüne erik gibi. Prunus adý bu saydýklarýnýzýn latince tür ismidir. Badem Prunus amygdalus, Erik Prunus domestica L. gibi isimler verilir. ayný türe baðlý bitkilerin de birbirlerine aþýlanmalarý ve üzerinde yapýlmýþ birçok çalýþmalar var. hatta anaç+kalem+kalem þeklinde de aþýnýn daha baþarýlý olmasý için yapýlan aþýlama çalýþmalarý var.

bununla birlikte hemen hemen her cinsin birbirleriyle uyuþma sorunlarý oluyor. bazýsýnda anaç fazla geliþir aþý noktasýnýn altýnda þiþlik olur,kalem fazla geliþir üstünde þiþlik olur ve bu sorunlar aðacýn ömrü üzerinde etkili olur.
    bence hobi olarak uðraþmak çok güzel bir uðraþtýr. ancak bunu ticari olarak düþünürseniz yapýlmýþ olan araþtýrma sonuçlarýndan faydalanmanýz gerekir. yoksa uyum sorunlarýný daima hatýrda tutmalý ve sorunlarla karþýlaþmaya önceden hazýrlýklý olmalýsýnýz. Fizyolojik bir olay olduðu içinde aþý uyuþmazlýklarýnýn önüne geçecek herhangi bir formül bulunmuyor. veya ben bilmiyorum.

selamlar

Comment

vermiþ olduðunuz bilgi ve ilginizden dolayý tþk ederim.
      Selamlar

Comment

Sn cepayaz:ikimizde ayný yörenin insanlarýyýz.Siz Kayseri,ben Kýrþehir;üstelik kayser benim 2. memleketim sayýlýr.Görevli olarak bulundum.Sn Saraç gerekli bilgileri yazmýþ ama bende karalamadan edemedim.Badem aðacý, memleketimiz için güzel bir aðaç türü,hem kendi hemcinsi için iyi,Hemde anaçlýk bir çöðür.Tecrübeme dayanarak yazýyorum.Hobi olarak iyi,ama badem üzerinde zerdali,belli bir müddet sonra kuruyor,Çünkü zerdali çok büyüyor,badem tabanda küçük kalýyor ve beslenmediði için kuruyor.Ýdeali her aðaca kendi cinsidir ancak;özellikle kurak topraklarda,çekirdekten dikilen Badem üzerine;Þeftali,erik,zerdali,erik gibi meyveleri;Bakýma göre deðiþebilir.Bana göre 15-20 yýl meyvesini alabilirsiniz.Buda az bir zaman deðil,size baþarýlar dilerim,kolay gelsin.Yerken bizide hatýrlayýnýz.

Comment

Working...
        X