sitenizde zeytin ağacı hakkında bilgiye ulaşamadım gaziantep,kilis bölgesinde ilk aşamada 70 dönümlük arazimde en ideal olan cinsden zeytin fidanı dikmeyi düşünüyorum benim mesleğim tarımla ilgili olmadığından bu konuda doktora yapmış olan dostlara çok acil ihtiacım var babadan atadan duyduklarımla yapmak istemiyorum,acaba bu sezona dikim işlemini gerçekleştirme şansım nedir şimdiden yardımcı olan üstadlarıma teşekkür ederim.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
zeytin
Collapse
X
-
Cevap: zeytin
Zeytin konusunda daha ziyade Gaziantep ve doğu bölgelerimizde yağlık çeşitler tercih edilmektedir. Ancak diğer çeşitlerden de dikim yapmanız mümkün fakat sizin için ekonomik olan yağlık çeşitler olacaktır (Domat gibi). Yağlık çeşit zeytinleri ise Balıkesir Edremitte bulabilirsiniz. Eğer talep çok olurda fidanlar biterese bu yıl dikme şansınız olmayabi,lir ancak fidan bulabildiğiniz sürece fidanlar tüplü olarak satıldığından dikim zamanınız sınırlı değil demektir her mevsim direkt toprağa dikebilirsiniz. Eğer olaya ciddi yaklaşıyorsanız size Balıkesir'de Edremiti ve Mnaisada Akhisar'ı(Yağlık çeşitler için)ve Bursa'da Orhangazi'yi (Sofralık zeytinler için)ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

Comment