sitenizde zeytin aðacý hakkýnda bilgiye ulaþamadým gaziantep,kilis bölgesinde ilk aþamada 70 dönümlük arazimde en ideal olan cinsden zeytin fidaný dikmeyi düþünüyorum benim mesleðim tarýmla ilgili olmadýðýndan bu konuda doktora yapmýþ olan dostlara çok acil ihtiacým var babadan atadan duyduklarýmla yapmak istemiyorum,acaba bu sezona dikim iþlemini gerçekleþtirme þansým nedir þimdiden yardýmcý olan üstadlarýma teþekkür ederim.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
zeytin
Collapse
X
-
Cevap: zeytin
Zeytin konusunda daha ziyade Gaziantep ve doðu bölgelerimizde yaðlýk çeþitler tercih edilmektedir. Ancak diðer çeþitlerden de dikim yapmanýz mümkün fakat sizin için ekonomik olan yaðlýk çeþitler olacaktýr (Domat gibi). Yaðlýk çeþit zeytinleri ise Balýkesir Edremitte bulabilirsiniz. Eðer talep çok olurda fidanlar biterese bu yýl dikme þansýnýz olmayabi,lir ancak fidan bulabildiðiniz sürece fidanlar tüplü olarak satýldýðýndan dikim zamanýnýz sýnýrlý deðil demektir her mevsim direkt topraða dikebilirsiniz. Eðer olaya ciddi yaklaþýyorsanýz size Balýkesir'de Edremiti ve Mnaisada Akhisar'ý(Yaðlýk çeþitler için)ve Bursa'da Orhangazi'yi (Sofralýk zeytinler için)ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

Comment