fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Budama ve terbiye şekilleri

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Budama ve terbiye şekilleri

BUDAMA VE TERBİYE ŞEKİLLERİ

Ceviz ağacı diğer meyve ağaçlarına uygulanan budama şeklinden biraz daha farklı budanır. Ceviz fazla oranda budama gerektirmeyen bir meyve türüdür. Her yıl uygulanan ve düzensiz yapılan budama verim düşüklüğüne yol açar, çok kuvvetli dal ve sürgün meydana getirmesine neden olur. Birçok meyve türünde meyveler, budanan yıllık sürgünlerde oluşurken, cevizlerde budamadan sonra sürecek dallarda dişi çiçek teşekkül eder. Böylece ceviz ağacında iki yıllık sürgünlerde meyve oluşur.

Cevizlerde budama ilk bahçe kurulduğunda, sadece boyunlu gözler kesilerek göz budaması şeklinde yapılır. 3'ncü yılda ise şekil verilir (Şekil-10). Daha sonraki yıllarda ise sadece ceviz ağaçlarının ölü ve kuruyan dalları temizlenir. Cevizlerde her yıl budama yapılmaz, ancak ağaçlar birbirine yakın dikilmiş ise seyreltmek için derin bir budama uygulanır. Böylece ağaca yeni bir şekil verilir.

Cevap: Budama ve terbiye şekilleri

boyunlu göz tam olarak nerede bulunuyor?

Comment

Telekomünikasyon İletiÅ?im BaÅ?kanlıÄ?ı

Comment

Ceviz budaması ile ilgili(özellikle göz budaması) elinde kamera görüntüleri olan yokmu.Budama konusu görmeyince tam olarak anlaşılmıyor.Ben ağaca zarar vermekten korkuyorum.Görüntüler yayınlanırsa herkes öğrenecektir.Saygılarımla.

Comment

Boyunlu gözle ilgili benim de tereddütlerim var. Yeni dikilmiş bir fidanda boyunlu göz budaması resim yada görüntüsünü paylaşırsanız, birçok insanın kafasındaki soruları gidermiş olur sunuz. Tabii ki benim de...

Comment

yeni dikilmiş fidanlar budamayla ilgili internette tam net bir video bulamadım.

Comment

Soğuk iklimli veya yüksek rakımlı yörelerde göz budaması oldukça riskli arkadaşlar. Düğme göz tam sürerken ani bir soğuk olursa ağacınız ya kurur ya da çok büyük zarar görür. Saygı ve sevgilerimle.

Comment

reyta Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                yeni dikilmiş fidanlar budamayla ilgili internette tam net bir video bulamadım.
                bahcesel.com videosel servisimizi inceleyin isterseniz. Ana Sayfa - BAHCESELFORUMSEL

Comment

Hocam harikasınız teşk.

Comment

farklı konularda 2.mesajım oldu.

dostlar merhaba,
                    2 yıl önce açık köklü dikimini yaptığım cevizlerimin üst kısımları kurumuş durumda.
                    ne yapmam gerekir?
                    makas ile kuruyan üst kısımlarını kesmeli miyim?
                    yorum yapabilir misiniz?

Comment

Kuruyan dalları mutlaka kesmelisiniz. Ve kesme noktası kuru yerden değil, kuru dalın aşağısındaki canlı kısımdan olmalı.

Comment

selsarac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        Kuruyan dalları mutlaka kesmelisiniz. Ve kesme noktası kuru yerden değil, kuru dalın aşağısındaki canlı kısımdan olmalı.
                        hocam peki kestikten sonra kesik olan kısmı herhangi birşeyle sarmak gerekir mi? yoksa açıkta kalsın mı?

Comment

İnce dallar için gerekmez.

Comment

selsarac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            İnce dallar için gerekmez.
                            hocam yanlış anlattım galiba.
                            fidanlar üst kısımlarından (gövde kısmında) aşağı doğru kurumuş durumda yaklaşık 40 cm kadar.
                            aşırı soğuklardan dolayı üst kısımlarda donma olabilir mi?

Comment

Working...
                            X