fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Cevizde budama ve terbiye şekilleri

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: Cevizde budama ve terbiye şekilleri

Sayın SELSARAÇ,
    Soruma cevap alamadım.Selamlar

Comment

sayın selserac hocam,cevizlerdeki 3. yıldaki şekil budamasından sonra budama yapılmaz demişsiniz ileriki yılları düşünerek ürünü fazlalaştırmak için takibeden birkaç yıldada taçlandırmak için budama yapmak gerekmezmi birde benim 60 adet chandler ceviz bahçem var 4 yaşında 2 yıldır budama yapıyoruz acaba yanlışmı yapıyoruz

Comment

Selam, Ben de yeni üyeyim. Hatta bahçe ve çiftçilik işinde de çok yeni ve acemiyim. Ancak çok hevesli olduğum için, kendi ilim olan Elazığ'da bir bahçe aldım. Bahçeyi almadan toprak analizini yaptırdım. Bol humuslu ve 7 civarında pH olan bir toprak. Genelde tüm meyveler yetişir, dediler. Ben de ceviz, kayısı ve elma fidanlarından 100'er adet diktim. Ancak fidanları satın aldığım firma ile anlaşarak, onlara diktirdim. internetten sizlerin yorumları ile derin kazılması ve gübre ilave edilmesi gerek dedim. onlar dinlemedi bile... Bildikleri gibi diktiler ve gittiler. Kasım ayı sonunda dikim yaptık. Ben şimdi bunlara ilk yıl bakımı olarak neler yapacam? Burada verilen bilgileri okuyorum. Bilgi kirliliği çok miktarda maalesef. doğal olarak kafam karışık durumda. Şimdi ben ne yapacam? Budama işine ne zaman başlıyacam? Dikimde bazı ağaçlarının tepe kesme işini yaptılar. Ben diğerlerine yapacak mıyım. Cevizde boyunlu göz deniyor.bunları nasıl tanıyacam? hangilerini kesecem? Hangi ayda bunları yapacam? Su verme işine ne zaman başlayacam, hangi aralıklarla yapacam? Gübreleme işini ne zaman ve nasıl yapacam. Geniş bir şekilde, Allah rızası için, bunu iyi bilen bir arkadaşımız, bana benim anlayacağım türden anlatırsa dualarımı eksik etmem. Hatta, yazmak zor geliyorsa cep numaranızı bana verin ben sizi arayıp detaylı öğreneyim. İlgilelenenlere şimdiden teşekkürler...

Comment

acemiciftci23 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Burada verilen bilgileri okuyorum. Bilgi kirliliği çok miktarda maalesef. doğal olarak kafam karışık durumda. Şimdi ben ne yapacam? Budama işine ne zaman başlıyacam? Dikimde bazı ağaçlarının tepe kesme işini yaptılar. Ben diğerlerine yapacak mıyım. Cevizde boyunlu göz deniyor.bunları nasıl tanıyacam? ...

Size önerim bulduğunuz tüm bilgileri kitapları okuyunuz, bu bilgilerden bir havuzunuz oluşacak bu esnadada bilgilenmeye başlayacaksınız, yanlışları eleyip doğruları bulmaya başlayacaksınız, bol bol kapama bahçelerini gezin gözlemleyin, ağaçların cinslerine göre olan bakım ve budamalarını dikat ederek neyi neden niçin böyle yapmış diyerek sorgulayın sorun.
          Herkes bilgi paylaşımını pek sevmez ama, seven birine denk gelirseniz sizin için bir şanstır onu değerlendirin.

Örneğin ben bilgi paylaşmasını birine bir şey öğretmesinden öğrenmesinden keyif alırım ve paylaşırım,
          Ama bu paylaşımlar esnasında da sanki bunları zorla veriyormuşuz gibi bazı değer bilmezler tarafından da en ufak bir şeyde kırılıp üzülebiliyoruz. Bazı bilgileri bedava istenmeden verdiğimiz içinmi yaranamıyoruz nedir anlamış değilim.

O nedenle bu konularda bilgisi olan bir çok arkadaşlar bu nedenlerden dolayı yazmaktan soğudular yazmıyorlar.(sözlerim bu site için değildir, geneldir.)

Cevizde boyunlu gözleri tanımana yardımcı olabilirsem mutlu olurum.
          http://vadidekicennet.blogspot.com/

Comment

Birileri ile yaşadığınız bişeylerden olacak ki galiba kırgınsınız, bu nedenle genel bilgi verdiniz. Teşekkürler... Elbetteki mecbur değilsiniz. Biz Allah rızası için dedik ve sorduk. Dikim yaptıktan sonra yaklaşık iki aydır bir sürü bilgi topladım. şuan elbette boş değilim. Taşları yerine oturtmak istiyorum. Soru işaretlerimi yok etmeye çalışıyorum. Yine de teşekkür ederim zaman ayırma lütfunda bulunduğunuz için...

Comment

Sn Acemi Çifci:LİLİUM kardeşimize hak vermemek elde değil.Kendisi bu sitede benden kıdemli.Bu siteye gönül verenler hiç bir karşılık beklemeden,iyi niyetli olarak sorulara cevap vermekte ve bundan karşılık olarak ya bir teşekür yada gönül duası beklemekte.Bazı kişiler bunlara ya abuk,subuk cevap vermekte,yada bilgiçlik taslamakta.Ancak;site aracalığıyla dost olduğumuz saygıdeğer,kadirşinas insanlarda yok değil.Evvelen internet dahil pek çok kaynağı okuyunuz,Size yakın Gıda tarım ve hayvancılık İlçe Müdürlüklerine müracat ediniz.Azimli olunuz,yılmayınız.Kolay gelsin,başarılar dileğimle.

Comment

Working...
              X