fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ceviz gübreleme

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Ceviz gübreleme

CEVİZ GÜBRELEME

Cevizin en fazla gereksinim duyduğu makro element azot olup, bunu potasyum izlemektedir. Fosfor gereksinimi oldukça azdır.

Dikimden önce yalnız fosfor ve potasyumlu gübre uygulanır. Verilecek gübre miktarı, dikim öncesi 10-50 kg/dekar triple süper fosfat ile 10-40 kg/dekar potasyum sülfat, dikim sonrası 10-30 kg/dekar triple süper fosfat ile 15-45 kg/dekar potasyum sülfat arasında değişmektedir. Kesin rakamlar ve bu gübrelere gerek olup olmadığı toprak analiz sonuçlarıyla belli olacaktır. Derin toprak işlemesi ile 20-40 cm için gereken gübreler de mutlak surette verilmeli, ayrıca dikim öncesi fidan çukurlarının diplerine çukur gübrelemesi de (250 gram triple süper fosfat ve 250 gram potasyum sülfat birlikte) yapılmalıdır.

Dikimde azotlu gübreleme yapılmaz. Fidanların birinci yaşından başlayarak, ağacın her yaşı için 100 gram/ağaç hesabıyla toprak pH'sına göre amonyum nitrat veya amonyum sülfat verilir.

Cevap: Ceviz gübreleme

Sayın Selsarac ; 3 yaşında bilecik ve şebin cinsi fidanlarınm var.Fidanlar boylu ve yaprak gelişimi iyi derecede lakin bölge açık alan olduğundan çok rüzgar alıyor ve bu da yeni sügünlerde yer yer kırılmalara neden oluyor.Ne yapmalıyım ki gövde gelişimini arttırıp fidanları daha güçlü hale getirebileyim?

Comment

sayın selsarac verdiğiniz bilgiler için tşkkür ederim ben fidan torbalarına ceviz ektim ve cevizler çimlendi torbaların içinde toprak ve organik gübre var çıkan fidelerin iyi gelişmesi için torba başına ne kadar nasıl gübreleme yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim

Comment

sayın selam sarac size bir sorum olacak gectigimiz aralık ayında 12 dönüm ceviz bahcesi kurdum asılı ve sertifikalı fidan diktim. bazılarının boyları cok uzun bazıları kısa bu fidanlarda budama işlemei yapmak gerekiyor mu? (30 ad bilecik 136 ad sebin) bu fidanlara gübreleme nasıl olacak yardımınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

Comment

Arkadaşlar ideal gübreleme rakamları zaten ilk mesajın içerisinde verilmiş ayrıca kalbi mutmain olamayanlar için toprak analizi yapıldığında sizin bahcenize uygun gübre miktarları analiz sonuçlarına göre zaten verilecektir.

Comment

tesekkür ederim

Comment

ziraat mühendisi arkadaslar ben ceviz bahcesine gübreleme yapmak istiyorum toprak analizi yapyırdım yorumlayabilirmisisz

Comment

6 yaşında çorum oguzların Aliağa cinsi 40 agaçlık 3 dönüm bir ceviz bahçem var topragı kumsal hey yıl 3 ton hayvanı gübre veriyorum. bu gübrenin guzunmu yoksa baharda mı verilmessi daha iyi olur saygılarımla mustafa Babacan

Comment

sayın SELSARAÇ
                  çeviz bahçesi oluştururken,konu edilen dikim öncesi gübreleme dikimden kaç gün önce yapılmalı ayrıca bahçenin hertarafınamı yoksa fidan çukurları çevresinemi uygulamalı ?konuyu biraz açarmısınız

Comment

slm arkadaşlar chandler cinsi 3 yaşında ceviz fidanlarına ne tür ve nasıl gübreleme yapmam gerekiyor bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler...

Comment

Bozüyük eskişehir tafında 450 Chandler fidanı diktik.1150 rakım. Soğuktan etkilendiler.durum kötü. Aşıya kadar inmemiştir diye dua ediyoruz.2 yaşındaydılar .şimdi anaçdan çıkan filizlere fernor aşılamayı düşünüyoruz. Önerisi olanlara tşk

Comment

yanmış koyun gübresi kullanırsanız toprağı sıcak tutacağı içindanaburnu ve kök kurtları familyasından kurtçuklar kışı bu çukurlarda geçirmekiçin toplanacak ayrıca yumurtlamamış olanlar yumurtalarını bu koyun gübresinebırakmak isteyeceklerdir.
                        Kaiteli leonardit kullanarak durumu kurtarma şansınız olabilir.

Comment

bu mayıs 500 tane chandler ve fernor diktim boyları 100-190 cm civarinda kışa nasıl bir besleme yapmalıyım?

Comment

400 litre suya 1 litre biyoaktiv ile 2 litre av flower ekleyip ağaçlarınızı yıkayınız.

Comment

Working...
                            X