fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ceviz bahçelerinde ilk yıllarda boş alanlarda yapılabilecekler

Collapse
X
 
  • Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

  • Ceviz bahçelerinde ilk yıllarda boş alanlarda yapılabilecekler

    Uzun araştırmalarım sonucunda ceviz bahçesi oluşturmaya karar verdim. Mevcut durumda 15-20 dönüm arazi aramakla meşgulüm, yapacağım toprak analizleri ve fizibilite raporları çerçevesinde tüplü ya da açık kök fidan alıp bu işe başlııcam.

    Fakat hepinizin de bildiği üzere ceviz yatırımı geri dönüşü oldukça uzun, hatta yıllar alan bir yatırım çeşidi. Dolayısıyla henüz ilk yıllarda ceviz ağacından kalan boşluklara daha sonra sökülmek üzere bir takım meyve/sebze çeşitleri yetiştirmeyi düşünüyorum.

    Genelde fındık ve asma ağacı deniyor. Sizler hiç böyle ek ağaç ekimi yaptınız mı? yapanlar hangi türleri ektiler? son durumda bu ek iş nasıl gidiyor?

    Ayrıca kapama bahçenin sınırlarına (yani çevresine, tel örgülerin hemen dibine) dik uzun çam ağaçları düşünüyorum. bu mevcut cevizleri ve arasına ekilecek olan diğer bitkileri etkiler mi?

    Bilenler yanıtlarsa sevinirim.Saygılarımla.

  • #2
    mayıs 2010 dan beri cevap gelmemiş.

    ilk 2-3 yılı değerlendirmek gerekli sanırım.
    benimde geçen son baharda dikilmiş bi ceviz bahçem var.
    ara tarım olarak kabakçekirdeği düşünüyorum.

    ceviz bahçesinde ara tarım için hangi tür ler uygun olur?

    Comment


    • #3
      Evvelen hoş geldiniz.Öncelikle yöre ve yeriniz çok önemli.Lakin;ben olsam sebze tarımı yapardım.Tabiki pazarlama durumun göz ardı etmeden.Elbetde kabak,kavun,karpuz,patates düşünelebilir.

      Comment


      • #4
        şeftali ,ayva ziraati de yapılabilir

        Comment

        Working...
        X