Ceviz bahçesi için devlet hibe veriyormuş.Ayrıca ziraat bankası düşük faizde kredi veriyormuş bu konuda bilgisi olan var mı?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
cevizde devlet teşviği
Collapse
X
-
Cevap: cevizde devlet teşviği
SERTİFİKALI AŞILI CEVİZ VE AŞILI BADEM BAHÇESİ KURANLARA
DEVLET DESTEĞİ
a- 10 dekar (dönüm) ve üzeri, dekar başına STANDART FİDAN'A 100 TL
b- Damlama sulama sistemi kuranlara:
Maliyetin %50' si hibe,
Kalanı uzun vadeli ve düşük faizli kredi
c- Don, dolu gibi doğal afetlere karşı yapılacak tarım sigortası tutarının %50'si
Not : 1 - Kiralanacak 10 dekar ve üzeri yerlere de devlet desteği verilmektedir.
2 - Sulama suyu sorunu olan yerlerde, rüzgarla çalışan ve tesis maliyeti dışında yıllık yakıt maliyeti sıfır olan sondaj ve pompalama sistemi su sorununuzu çözecektir.
-
ya hocam ben bu işi sordum.orman şefliğine gittim belediyeye gönderdiler belediyedekiler dediki,önce bahçeyi oluşturucan faturayı getiricen biz ona göre gelip incelicez ödemeyi yapacaz.bide orman mühendisinin numarasını verdiler onu aradım ben iki gün sonra dönerim dedi.dur bakalım ne çıkacak sonuç.wm1tr arazi zaten yok devletin arazisi boşa durmasın maksat o.Herkez bişey diyor kafam allak bullak olmuş durumda.Memur diyorki git araziyi bul gel diyor.Ben arazinin kime ait olduğunu nerden biliyim dedim.Googleden bul diyor.kafayı yicem paftasını falan buldum istediğim arazinin şimdi kime ait olduğunu bulmak kaldı.Hadi hayırlısı bakalım.
Comment
-
kiralama işi biraz uzun bir süreç aynı zamanda zorlu. mesela bir köye yakın bir hazine arazisi istersen herşey hallolsa bile son tahlilde köye soruyorlar, bakın biri var bu araziyi kiralayıp işleycek ne diyorsunuz diyorlar, köylülerin de izin vermesi gerekiyor. e kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde de tarım yapmak bana ne ekonomik geliyor ne de mantıklı ..
tapu kadastro belki bilir bunları. ona sormak lazım.
Comment
-
akcabey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSERTİFİKALI AŞILI CEVİZ VE AŞILI BADEM BAHÇESİ KURANLARA
DEVLET DESTEĞİ
Maliyetin %50' si hibe,
c- Don, dolu gibi doğal afetlere karşı yapılacak tarım sigortası tutarının %50'si
Not : 1 - Kiralanacak 10 dekar ve üzeri yerlere de devlet desteği verilmektedir.
2 - Sulama suyu sorunu olan yerlerde, rüzgarla çalışan ve tesis maliyeti dışında yıllık yakıt maliyeti sıfır olan sondaj ve pompalama sistemi su sorununuzu çözecektir.
abi ben dona karşı sigorta yok diye biliyordum bende çok araştırdım ama ilk bahar geçdonlarına karşı sigorta yok herhalde nasıl devlet desteği olacak mesela her sene cevizleri soğuk vurur kirazları vurur erikleri kaysıları elmaları bunları nasıl belirliyecekler mesela benm cevizim sıtandart 50 kg ceviz vermesi gerek ama dondan dolayı 5 kilo verdi kalan 45 kiloyu öderlermi ödemez çünkü hersene don olayı olur güvenilmez sigortacılara
Comment
-
en doğruyu sen söylemişsin bizim yan köyde boş bir arazi vardı burayı birisi kiralamak istedi ama köylüler vermedi çünkü köylüler burada koyun otlatıyoWM1TR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterkiralama işi biraz uzun bir süreç aynı zamanda zorlu. mesela bir köye yakın bir hazine arazisi istersen herşey hallolsa bile son tahlilde köye soruyorlar, bakın biri var bu araziyi kiralayıp işleycek ne diyorsunuz diyorlar, köylülerin de izin vermesi gerekiyor. e kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde de tarım yapmak bana ne ekonomik geliyor ne de mantıklı ..
tapu kadastro belki bilir bunları. ona sormak lazım.
Comment
-
Bu 2 no lu önerinizle ilgili daha ayrıntılı bilgi alabileceğimiz. bir şekilde yardımcı olabilirmisiniz.akcabey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSERTİFİKALI AŞILI CEVİZ VE AŞILI BADEM BAHÇESİ KURANLARA
DEVLET DESTEĞİ
Maliyetin %50' si hibe,
Comment
-
Evet hocam, sabırsızlıkla cevaplarını bekliyoruz. ( gerçi biraz arası olmuş ama) Son durum nedir? Bilgilendirebilirsen seviniriz.powerfull38 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstertapu kadastroyla ilgili değil hocam.ceviz için orman arazisi olması yeterli.şuanda orman arazisini bulduk işlemleri bekliyoruz sonuçları yazarım.sonrasında size bu yol için nerden başlanır nereye gidilir nerden çıkılır anlatırım.
Comment
-
selam yeni üyeyim 2500 adet ceviz dikmeyi düsünüyorum bodur tipi ceviz varmi erken mahsül veren hangisidir bulundugum bölge kisin cok kar yagar corum karadeniz bölgesi ve ic anadolu bölgesi olarak gecer devlet kredisi varmi veya hibe veriliyormu agac basimi hibe veriliyor dönüm basimi veriliyor bu konuda hic bir bilgim yok biraz beni aydinlatirsaniz sevinirim
Comment

Comment