2002 yılında balıkesir merkeze bilecik şebin ve yavuz olmak üzere toplam 3 çeşit 109 adet ceviz fidanı diktim. bu yıl yaklaşık 850 kg ceviz aldım. fakat özellikle yavuz çeşitinde meyvalar büyük olduğu ve içini tam doldurmadığı şikayetleri var birde verim diğer çeşitlere göre az yavuz çeşidinde yavuz çeşidini chandler yada pedro ağaçları ile aşılamyı düşünüyorum. bu çeşit ağalarımı sizce chandler yada pedro ile aşılamalımıyım yoksa yavuz çeşidinin verimini arttırmaya yönelik yapabileceğim herhangi bir işlem varmıdır. sonuçta 8 yıl uzun bir zaman. teşekkürler.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
ceviz fidanı çeşitleri
Collapse
X
-
Cevap: ceviz fidanı çeşitleri
Değerli kardeşim ağaç başına yaklaşık 8 kilo verim almışsın. Fidanların daha çok genç 8 yaşında ve Allah bereket versin iyi ürün almışsın.
Bana kalırsa hiç tutmuş ve yeni verime oturmuş bahçeyi bozma, Allah bereket versin de...Hem 109 ağaç tutturmuşsun ne güzel işte. 850 kg ise iyi rekolte...
-
Eğer diğer çeşitleride dikmek istersen başka bahçe kurmanı tavsiye ederim. Zira kurulmuş tesisi bozmak hem zaman hem de tutmama riskini getirir. Bak yarın öbürgün bu ağaçlar daha da büyüyünce bakmaya doyamazsın.
Tabiki son karar senin, ben sadece fikrimi beyan ettim ve bunda ısrarcıyım. Böyle verime oturmuş cevizlik bozulmaz.
Allah'a emanet ol.
Comment
-
Balıkesir Sındırgı'da 5 dekar 6 yaşında Pedro ile kurulmuş bir bahçe gezdim. Ağaçlar cevizden yıkılıyordu. Sahibi bazı ağaçlardan 60 kg. ürün aldığını söyledi. Değişik cins ağaçlarını 2 yıl önce pedro ile cins değiştirme aşısı yaptırmıştı. Aşı yapılan ağaçların gelişimi çok güzeldi. Sizin de deneme kabilinden 10 ağacınızı bu yıl çeşit değiştirme aşısı yaptırmanızı tavsiye ederim. Saygılarımla. Metin Dere
Comment
-
tabiki de ben fikirlerinizi almak için konu açtım zaten. ceviz verdiğim kişiler yavuz çeşinin cevizlerini pek beğenmedikleri için ben sadece yavuz çeşitlerinin ithal çeşitlerle aşılasam mıki diye terettüt içerisindeyim.MASSEY FERGUSON Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterEğer diğer çeşitleride dikmek istersen başka bahçe kurmanı tavsiye ederim. Zira kurulmuş tesisi bozmak hem zaman hem de tutmama riskini getirir. Bak yarın öbürgün bu ağaçlar daha da büyüyünce bakmaya doyamazsın.
Tabiki son karar senin, ben sadece fikrimi beyan ettim ve bunda ısrarcıyım. Böyle verime oturmuş cevizlik bozulmaz.
Allah'a emanet ol.
Comment
-
yaşam fidancılık ceviz fidanında marka olmaya devam ediyor. her yıl üretim kapasitesini artırarak yurtdışına satışlarına başlamıştır. romanya ve bulgaristana çok sayıda ceviz fidanı ihraç etmiştir. özellikle ukrayna pazarı çalışmalrında son aşamaya gelinip önümüzdeki günlerde ihracaatımız olacaktır. yaşam fidancılık bandırmada çok sayıda ceviz fidanı üretip ülkemizin boş arazilerini değerlendirmak isteyen şahıs ve firmalara pazarlamaktadır. ceviz fidanı almadan önce önce kök yapısı daha sonra fidanın çapı kalınlığı son olarakta hangi bölgeye hangi cins ceviz fidanı ekilmesi gerektiğini araştırın. şebin-bilecik-kaman-1-yalova1-3-4-chandler-pedro-franguette fernor cinsi yerli ve yabancı ceviz fidanlarımız bulunmaktadır. sertifikalı aşılı ceviz ve badem almak için şu numaralardan ulaşabilirsiniz 05306689647-05364610426-05324601448
www. yabancicevizfidani. com
www. yerlicevizfidani. com
Comment

Comment