fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Gumushane Siran'da Ceviz yetitiriciligi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Gumushane Siran'da Ceviz yetitiriciligi

Merhaba,

Gumushane - Siran'da ceviz yetistiriciligi yapmayi dusunuyorum.

- Siran ovasinin nem orani cok dusuktur
    - Karasal iklim gorulur
    - 1500 rakimli bir bolge
    - Ilkbahar gec donlari gorulur

Mehmet Sutyemez hocama da danistim, fakat toprak ve arazi analizi yapmadan karar vermek zor.

Gumushane Siran yoresinde ceviz yetistiren, yorede ceviz yetistiriciligi hakkinda bilgisi olan varsa degerli yorumlarini bekliyorum.Bolge icin hangi cesit/cesitleri tozlayicilariyla beraber onerirsiniz?

Saygilar,
    Tahir Polat
  • Fidanligi.com

Cevap: Gumushane Siran'da Ceviz yetitiriciligi

O bölgeyi biliyorum ve orada çalıştım. O bölgede bol miktarda Kaman cevizi var .Bence sizde Kaman cevizi ile başlayabilirsiniz.

Comment

Sn ubeyd,
      cevabiniz icin tesekkur ederim.

Cevizleri Gumushane kome ve pestil sektorune sunmak icin yetistirmeyi planliyorum. Kaman-1 one cikiyor sanirim, Kaman-1 in tozlayicisi olarak ne onerirsiniz. Bir de Kaman-1 cevizinin kalitesi nasildir, satarken zorluk yasar miyim?

Saygilar

Comment

Pazarlamada sorun sorunun olmaz. Kaman 5 dikiniz ve tozlayıcı olarak kaman 1 i kullanınız. 7 Adet kaman 5 dikiniz ve tozlayıcı olarak da 1 adet kaman 1 in dikimini yapınız. Kaman 5 inin iriliği kaman 1 den daha fazla. Fidan temini ve bu hususta size yardımcı olacak Kırşehir’den bir telefon yazıyorum. Bu arkadaşı arayınız size yardımcı olur.0542 8435021

Comment

Working...
        X