fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

resimlerle ceviz budama.. Lütfen yardım..

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• resimlerle ceviz budama.. Lütfen yardım..

Adıyaman çelikhanda, tüplü, maraş18 cevizleri rakım 1360, geçen yıl mayısta diktim. cevizlerimin durumu resimlerde görünüyor..

budama ile ilgili baktığım kaynaklarda uygun fidanı ellerine alıp şöyle 4-5 dal bırakacaksın diyorlar ama reelde durum çok farklı ne yapacağımı şaşırdım.
    yardım edeceklere şimdiden sonsuz teşekkürler...

• Fidanligi.com

Cevap: resimlerle ceviz budama.. Lütfen yardım..

ve birkaç tane daha

Comment

Selamünaleyküm. Değerli kardeşim bölgenin ikliminden dolayı fidanlar güzel tutmuş maşallah.

Fakat henüz daha dikeli bir yıl olmuş.... Resimleri inceledim size tavsiyem budama için acele etmeyin. Sadece tabanda ve gövdenin alt kısımlarında çıkan dalları bağ makası ile budayın.

Diğer tarafı şimdilik ellemeyin. Çünkü ana dal gibi büyüyen bir dal sonraki sene gelişmiyor fakat ilk yıl daha küçük olan bir dal onun yerine daha canlı ve güçlü olarak ağaçta yerini alıyor. İşte o zaman ağaç zaten bazı dallarını cılızlaştırıyor yani budanacak dallar kendini belli ediyor. Ağaçlarınıza en az iki yıl daha müsaade edin derim. Çünkü onlar henüz bebek... Bırakın biraz daha büyüyüp ağaca benzesinler.

Zaten kaynaklara ve internetten ilk budama videolarına ve fotoğraflarına bakacak olursanız oradaki fidanların dallanmış genç yetişmiş ağaçlar olduklarını göreceksiniz.

Budama yapacağınız zaman ilk budamayı uzman bir insana yaptırın. Başarılar dilerim Allah'a emanet...

Comment

cevabınız için teşekkürler. dediğinizi aynen yapacağım.. çalışmalarınızda başarılar dilerim

Comment

Working...
        X