fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

CEVİZ AŞILAMA HAKKINDA SORU

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• CEVİZ AŞILAMA HAKKINDA SORU

Sevgili Bahcesel yöneticileri ve üyeleri,
    Bitlis'in Adilcevaz İlçesinde ceviz bahçem var cevizlerimin yarısı aşısız onlarıı aşılamak istiyorum sizden ricam ise bunu ne zaman ve hangi aşı türüyle yapmam gerektiğini söylemeniz.Beni bilgilendirirseniz çok memnun olucam.Cevizlerim 1 yıldır dikilmiş Adilcevaz cevizi olup yaşları 5 veya 6 dır.
    Fotoğrafınıda yükleyemedim.Kusura bakmayın.

Cevap: CEVİZ AŞILAMA HAKKINDA SORU

üstadlar lütfen yardımlarınızı bekliyorum

Comment

Evvelen hoş geldiniz.Cevizlerin kuturu yani;çapına göre aşı çeşitlerini önerebiliriz.Lakin;şartlar uygunsa şimdi iklime göre göz aşısı türleri yapılabilir.Ayrıca ilkbahrda kalem aşılarından uygun olanını tercih ediniz.Kolay gelsin,başarılar dileğimle.

Comment

bilgilendirme için teşekkür ederim

Comment

ben aksaraydan 6 dekar iyi seçilmiş tohumlardan ekilmiş 8 8 aralıklarla cevilerim çıktı ne yapmamı tavsiye edersiniz

Comment

Katlama metodu ile tohumdan çimlendirdiğim ceviz fidanlarımı mayıs ayında asıl yerlerine diktim, şu anda gövde kalınlıkları 1 cm civarında ve önümüzdeki mart-nisan ayında bunlara kalem aşısı yapılabilirmi? sizce hangi tip aşı önerirsiniz ustadlardan yanıt bekliyorum.
            saygılar,

Comment

Aşı konusunda erdoğan taka beyin sizlere ciddi yardımları olcaktır.kolay gelsin.selamlar
              yaşam fidancılık tek.hiz.böl.
              0530 668 96 47

Comment

sayın ykaya1948 ben ceviz fidan üreticisiyim. şubat veya mart ayında dilçikli aşı ve yarma aşı yapabilirsiniz.her ikiside kalem aşıdır ama yapılışları farklıdır.detaylı bilgi ve aşı yardımı isterseniz özelime numaranızı göndermeniz yeter.saygılar.

Comment

Şİmdi...Ben fidan üreticisi değilim Lakin;Ceviz aşısı konusunda iddialıyım.Yeni dikilen ve çapı 1cm olan fidanlara aşı yapılmasına karşıyım.Hele Bitlis gibi bir yerde.Açık alanda yetişen cevizin aşı olması olması için;bence çap'ının en az 3cm. olması gerekir.Bunun yanında dikilen fidan yerinde 3.yaşını dolduracak ve dengeli bakım olacak.kolay gelsin,başarılar dileğimle...

Comment

ykaya1948 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Katlama metodu ile tohumdan çimlendirdiğim ceviz fidanlarımı mayıs ayında asıl yerlerine diktim, şu anda gövde kalınlıkları 1 cm civarında ve önümüzdeki mart-nisan ayında bunlara kalem aşısı yapılabilirmi? sizce hangi tip aşı önerirsiniz ustadlardan yanıt bekliyorum.
                    saygılar,
                    sn.taka ve tabiatçı arkadaşa teşekkür ederim.
                    3 dekar kapalı ceviz bahçeme mayıs ayında hazır tüplü satın alıp dikmiştim ayrıca 40-50 adette dostlara dağıtmak ve eksik kalan yerlere dikerim diye çekirdekten çimlendirip bahçenin bir bölümüne sık aralıklarla dikmiştim, ne zaman hangi tip aşı yapabilirim diyede araştırıyorum (tercihim kalem aşısı, göz aşısı tutma sansı daha az zannederim), yer güney marmara bölgesi.
                    bu konuda diğer üye üstadlarında önerilerini bekliyorum.
                    saygılar,

Comment

TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Şİmdi...Ben fidan üreticisi değilim Lakin;Ceviz aşısı konusunda iddialıyım.Yeni dikilen ve çapı 1cm olan fidanlara aşı yapılmasına karşıyım.Hele Bitlis gibi bir yerde.Açık alanda yetişen cevizin aşı olması olması için;bence çap'ının en az 3cm. olması gerekir.Bunun yanında dikilen fidan yerinde 3.yaşını dolduracak ve dengeli bakım olacak.kolay gelsin,başarılar dileğimle...
                      Peki aşı anacı en az 3 cm. çaplı olmalı diyorsunuz, bunu dikkate alacağım. Fakat bu anaca uygulanacak aşı kalemlerinde bir kalınlık kriteriniz var mı? Yoksa kalınlık farketmeksizin sağlıklı herhangi kalemler olur mu? Allah'a Emanet.

Comment

sayın ykaya1948 göz aşının tutma oranı kelem aşıya göre çok daha yüksek.göz aşıyı ağustos ayında yapabilirsiniz.kalem aşıyıda açık arazide mart ayında yapmanızı tavsiye ederim.

Comment

sayın massey ferguson aşı yapacağınız çöğür kalın ise aşı kaleminizin de en az o kalınlıkta olması aşının tutma ve sağlıklı olma konusunda çok önemlidir.

Comment

Evvelen herkese selamlar ve sağlıklı günler dileğimle.Ağacınız ne kalınlıkta olursa olsun benim için hiç bir önemi yok. geçen yıl 70 yaşında ve devasa ağaçlarda vardı,10 yaşında ağaçda vardı.yaptığım aşı'lar kalem aşılarından Çoban aşısı,yarma aşı ve çit kenar kalem aşı'sı.birde aldığınız kalem çok önemli.kalemi erken alıp,uygun ortamda bekledeceksiniz.tabi bunlar anlatmakla olmuyor.Mutlaka uygulama şart.

Comment

Kalemi bekletme konusunu anladım. Peki efendim cevizin aşısının en geç yapılacağı doğru mu? Bizler burada Mart ayı içinde meyve ağaçları aşılarız. Nisan ayında ağaçlar çiçeklenir zaten. Fakat cevizler cinslerine göre Nisan sonu Mayıs başı gibi filiz vermeye başlar.

Comment

Working...
                              X