fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

CEVİZ AŞILAMA HAKKINDA SORU

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Sn Traktörcü...Ben Kırşehir'deyim ve burada ceviz aşısı,asma aşısı en son yapılan aşı sınıfına girer vede duruma göre,Nisan 15 yada 20'yi bulur.Tabi bu iş iklimle ve bulunduğunuz rakımla doğru orantılı.Lakin;aşı yapacağınız ağaç,uyanmaya başlarsa o zaman aşıyı yapmak zorundasınız.Burada aşıcının bilgisi,tecrübesi çok önemli.Birde;ağaca uygulayacağınız aşı çeşidi ile, ağacın acı suyunun alınması,kalemlerin pişkin ve sağlıklı olması;En önemli ısı,yani hava sıcaklığının uygun gitmesi.Eğer gece ile gündüz sıcaklığı arasında fark varsa önlemlerin alınmasıda ceviz aşısında önemli faktörler.Size yardımcı olmak isterim,bu nedenle Size özel mesajla cep no'mu vereyim uygun görürseniz ararsınız.Sağlıcakla kalınız.

Comment

Bu sezon anlattıklarınızdan faydalanarak bir iki deneme yapacağım. yazdıklarınız aydınlatıcı oldu. Bakalım tutturabilecek miyim? Allah'a emanet olun efendim.

Comment

Sn Traktörcü.. Bugün sözde miladi yılbaşı olması dolayısıyla üzgün vede mahsunum.Yüce yaradanın bizlere bahşetmiş olduğu ömürden,bir yıl daha geçti.Bir sürü insan günah batağında boğulmakta .İnsan şöyle geriye dönüp bakmalı yüce mevlamıza şükretmeli.Bu gece sessiz bir köşeye çekilip abdest alıp en azından iki rekat namaz kılmalı,kuran okumalı,tesbihat çekmeli ve en önemlisi hulusi kalple rabbine niyazda bulunmalıdır.Gerçi konumuz ceviz aşısı lakin,burada samimi insanların olması dolayısyla içimi dökmek istedim.Tüm inanan kardeşlerimize selam ve saygılar.

Comment

TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Sn Traktörcü...Ben Kırşehir'deyim ve burada ceviz aşısı,asma aşısı en son yapılan aşı sınıfına girer vede duruma göre,Nisan 15 yada 20'yi bulur.Tabi bu iş iklimle ve bulunduğunuz rakımla doğru orantılı.Lakin;aşı yapacağınız ağaç,uyanmaya başlarsa o zaman aşıyı yapmak zorundasınız.Burada aşıcının bilgisi,tecrübesi çok önemli.Birde;ağaca uygulayacağınız aşı çeşidi ile, ağacın acı suyunun alınması,kalemlerin pişkin ve sağlıklı olması;En önemli ısı,yani hava sıcaklığının uygun gitmesi.Eğer gece ile gündüz sıcaklığı arasında fark varsa önlemlerin alınmasıda ceviz aşısında önemli faktörler.Size yardımcı olmak isterim,bu nedenle Size özel mesajla cep no'mu vereyim uygun görürseniz ararsınız.Sağlıcakla kalınız.
          tabiatçı üstadım,
          Bir internet sitesinde aşılama konusunda yabancı bir video izlemiştim, burada güle kalem aşısı yapmadan önce kalemiin aşı yapılacak kısmınını bala daldırıp öyle aşı yapmıştı. Sizin bal ile ilgili son paylaşımızda, baldaki enzimlerden bahsetiniz bilindiği gibi enzim bitkilerde katalizör görevi görüyor dolayısıyla aşının tutmasındada etkisi olabilirmi veya deneyiminiz varmı?.

Comment

Muhterem..Bu aşının zamanıyla vede ısıyla doğru orantılı.Bahsetdiğiniz gibi ben denedim.Sorun çıkıyor ki;izah edeyim.Eğer yaptığınız aşı yazın göz aşısıysa, ısıdan dolayı bu sefer,bal inceliyor ve toksik madde oluşuyor.Ayrıca en büyük tehlike karınca ve yaprak bitleri bal'a hucüm ediyor.Ancak;Bal'dan ziyade propolis'i önerebilirim.Kendim denedim,kesik yaralarda propolis birebir ve yara erken iyileşiyor.Lakin onuda bulmak zor ve pahalı bir malzeme.Tabi bu arada propolis ne derseniz ? Kısaca özetleyelim.Bal arılarının genellikle ağaç kabuk ve yapraklarından elde etdiği ve kovan izalosyonunda kullandığı,virüs ve her türlü bakterinin üremediği bir madde.

Comment

TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Sn Traktörcü.. Bugün sözde miladi yılbaşı olması dolayısıyla üzgün vede mahsunum.Yüce yaradanın bizlere bahşetmiş olduğu ömürden,bir yıl daha geçti.Bir sürü insan günah batağında boğulmakta .İnsan şöyle geriye dönüp bakmalı yüce mevlamıza şükretmeli.Bu gece sessiz bir köşeye çekilip abdest alıp en azından iki rekat namaz kılmalı,kuran okumalı,tesbihat çekmeli ve en önemlisi hulusi kalple rabbine niyazda bulunmalıdır.Gerçi konumuz ceviz aşısı lakin,burada samimi insanların olması dolayısyla içimi dökmek istedim.Tüm inanan kardeşlerimize selam ve saygılar.
              Efendim Allah razı olsun, bende sizi ve diğer muhterem arkadaşlarımı Allah için sevdim. Dileklerinize en içten duygularımla katılıyorum. Seamünaleyküm.

Comment

Working...
              X