fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

15 yıllık Ceviz ağaçlarımdaki meyva sayısı :S

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• 15 yıllık Ceviz ağaçlarımdaki meyva sayısı :S

Hayırlı Ramazanlar Arkadaşlar.

15 yaşındaki ceviz bahçemde Yalova 4 - Şebin - Bilecik - Kaman - Kaplan Çeşitleri mevcut.

Bu yıl nisan mayıs aylarında don olayı olmadı. ama kışın - 20 yi bulan soğuklar oldu.
    Devasa ağaçlar olmalarına rağmen üzerlerinde ancak 10ar adet meyve mevcut. Yıllık bakım işleri eksiksiz yapılmakta.

Sizce sorun nedir ?

Rakım : 900
    Yer: Kütahya
    Toprak yapısı : killi kireçli

ben ceviz fidanı üreticisiyim ya bahcenizde yeterli tozlayı çeşit yoktur.yada fidanlarının cinsleri doğru değildi normal şartlarda iyi bakım yapılan şebin bilecik kaman_1 yalova 4 en kötüihtimalle o yaşta 50şer kilo vermeleri gerek saygılar.

Comment

cevabınız için teşekkürler.
      çeşitlerin hepsinin dişi çiçek erkek çiçek aktif olma dönemlerine baktım. dişiler ile erkekler arasında bi 7 8 gün boşluk var. o boşluğa chandler erkek çiçekleri denk geliyor. tozlayıcı olarak birkaç chandler diksem benim çeşitleri tozlar mı acaba.

Comment

Ben kendi ağaçlarımda kendi ürettiğimiz leonarditi kullanıyorum ve sizin yaşadığınız problemleri yaşamıyorum. Ağaçlar leonardit sayesinde kışı çok küvvetli geçiriyorlar ve ilkbaharda bol çiçeklenme ve çiçek dökmeme gibi bir dönem geçiriyorlar. Meyva ağırlığından dalları kırılmasın diye ağaçlarıma destek koymak zorunda kalıyorum.
        Eklenen Dosyalar

Comment

alper294 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          cevabınız için teşekkürler.
          çeşitlerin hepsinin dişi çiçek erkek çiçek aktif olma dönemlerine baktım. dişiler ile erkekler arasında bi 7 8 gün boşluk var. o boşluğa chandler erkek çiçekleri denk geliyor. tozlayıcı olarak birkaç chandler diksem benim çeşitleri tozlar mı acaba.
          malesef chandler o cinslerintozyalıcısıolamaz ayrıca chandler tozyacı cins değil ana çeşittir.chandlerında tozşayıcısı fernette veya franguette dir.

Comment

Working...
          X