fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ceviz-badem (ne dikeyim?)

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Ceviz-badem (ne dikeyim?)

Çok Değerli Üyeler;
    Hayırlı Günler diyerek sözlerime başlamak istiyorum.Lütfen,bu yazdıklarımı sabırla okuyunuz.Ben,Bursa’nın bir ilçesinden arıyorum. Devlet memuruyum.Emekliliğime 3-4 sene var.Çok kararsız bir insanım.Kendi adıma kayıtlı babamdan kalma ormanlık bir alanda 14 dönüm arazim var.Rakım: 487 metre.Su ve güneş sorunum yok.Toprağı çok kuvvetli.Yüzde 15 meyilli.Arazimin yaklaşık 10 dönümüne ceviz,badem veya benzeri birşeyler dikmek istiyorum.Daha önce tahlil yaptırdım.Ziraat Mühendisi olan arkadaşlar her fidana uygun dediler.Ayrıca tekrar tahlil yaptırabilirim.
    Yalnız,şöyle bir durum var.Bizim buralarda çok nadir olsa da erken kırağı(Don) oluyor.Eylül-Ekim gibi.Bazen de Nisan ayında kırağı oluyor.
    Arazimde, şu anda dikime hazır hale getirme çalışmaları yapıyorum.Pek fazla işim kalmadı.Etrafını demir direklerle çevirdim.Kafes tel çevirme çalışmaları yapıyorum.1,5-2 aya kadar,hazır hale gelecek.
    Ben,ekonomik kriz geçirmiş bir insanım.(2001 krizi).Gönül yorgunluğu çok yaşadım.Yaşım 47,kendime ve çocuklarıma ekonomik açıdan getirisi iyi bir şey olsun dedim.Ziraat mühendisi arkadaşlarımla araziyi gezdik.En güzeli ceviz dik,çok güzel olur dediler.Bu araziye 4-5 sene önce kiraz diktim fakat olmadı,zarar ettim. Tabii her şey Allah’tan ama artık,zarar etmek istemiyorum.Aylardan beri internet sitelerini geziyorum.
    Ne dikeceğime bir türlü karar veremedim.Ceviz ağır basıyor.Bazı arkadaşlarımda 2-3 farklı meyve yap.Biri olmaz sa diğeri olur? diyorlar. Ceviz-badem aynı anda olur mu? Ceviz için 10 yıl bekleme.Kilo basan,çabuk verime yatan meyve yap, diyen de oluyor.(Elma-Armut gibi) Veya,sizler başka birşeyler de önerebilirsiniz.
    Ayrıca,hangi cinsinden dikeyim?
    Lütfen,bana bir fikir veriniz? Saygı ve sevgilerimle….

Zeytin Fidanı dik. Bakımı diğerlerine göre daha kolay ve az.Ayrıca getiriside diğerlerinden az değil.Ceviz ve Badem de pazar sıkıntısı yaşarsın.Ama zeytinde o korku yok.

Comment

sayın keret ben ceviz ve bademfidanı yetişitiriciliği yapmaktayım.cevizin meyvası için 10sene beklemenizegerekyok 5senede meyvaya yatançeşitler.eğer isterseniz bahcenizinkurumunda size yardımcı olabilirim.ceviz ve badem bilgi ve tecrübe sahibiyim.ceviz fidanı ekerseniz chandler ceşidini size tavsiye ederim bu çeşit geç çiçeklendiği için ilkbahar genc donlarından etkilenmiyor.badem olarakta frangnes veya nonpariel çeşitlerini öneririm size.daha detaylı bilgi için 0539 432 34 85 nolu tel.den bana ulaşabilirsiniz.arazinizin yarısını ceviz yarısını bademekebilirsiniz herhangi bir sorun olmaz.saygılar.

Comment

Working...
      X