fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ezber Bozan İthal Ceviz Fidanları Yüksek Verimli

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Ezber Bozan İthal Ceviz Fidanları Yüksek Verimli

Ar-ge çalışmalar neticesinde üstün özelikli cinslerden elde ettiğimiz cevizleri başta kendi arsalarımız olmak üzere bahçeler tesis etmeye başladık.
    Cevizlerimizin 2. Yılında meyveleri görülmeye başlamaktadır. 5. Senesinde bakımına bağlı olarak 30-40 kg arasında meyve vermektedir. 7.senesinde 60-70 kg vermektedir. Iç randımanı %80 dir. Kabuğu ince, içi tüm olarak parçalanmadan çıkmaktadır.
    Meyve tutkunluğu saklım şeklinde olup 12 14 16 ... şeklindedir.
    -30 ile + 52 arasında mukavemet göstermektedir.
    üretim bahçelerimizde dilediğiniz zaman cevizlerimizi görebilirsiniz.
    Fidanlarımızı %100 şartsız koşulsuz iade edebilme imkanınız vardır.
    Tüplü fidanlarımızı toprak sıcaklığı +5 oldugu her zaman dikebilirsiniz.
    Bahçelerimizde dikime hazır 1.000.000 adet ceviz fidanı bulunmaktadır.
    Fidanlarımız sertifikalı, faturalı,bakanlık onaylı dır.
    Ilgililere gerekli resim ve dökümanlar gönderilecektir.
    5422021733

Sayın Kaan Çelik,Bahsettiğiniz ceviz cinsleri ithal mı? Sanki bunlar üzerinde ıslah çalışması yapmış ve yeni çeşitler üretmişsiniz gibi anlaşılıyor... Öyle ise garantisini veriyor musunuz? Bu 12-14-16'lı salkım şeklindeki ceviz ithal mı? Yoksa maraş12 mı? % 80 iç randımanı doğru mu?
    Bizleri aydınlatırsanız memnun olurum.
    Saygılarımla,

Last edited by ysraydin; 26.11.12, 00:23.

Comment

Sn.İthalcevizcifidani,
      yazınızı dikkatlice okudum ve bazı çelişkili söylemlere cevap beklerim,
      yeni bahçeler tesis etmeye başladığınızdan bahsediyorsunuz buna göre;
      - 1 milyom ceviz fidanının aşı kalemlerini nereden hangi damızlık ceviz ağaçlarından temin ettiniz?
      - 2. yılda meyve vermeye başlaması,5.yılda 30-40 kg ve 7.yılda 60-70 kg verimi hangi bahçenizden aldınız (yeni kurulan bahçede bu nasıl olur?)
      - iddia ettiğiniz verimi elde etmek için ARGE çalışmalarınıza 7 yıl önce başlamanız gerekmektedirki 60-70 kg verim alasınız ve yeterli damızlık ürettikten sonra bunlardan aşı kalemleri alınırki anaça aşılansın.
      kafama takılan bu konulara net ve samimi cevap verirseniz memnun olurum.

Comment

Öncelikle kendi bölgenizin tür ve çeşitlerini araştırmak.

ysraydin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Sayın Kaan Çelik,Bahsettiğiniz ceviz cinsleri ithal mı? Sanki bunlar üzerinde ıslah çalışması yapmış ve yeni çeşitler üretmişsiniz gibi anlaşılıyor... Öyle ise garantisini veriyor musunuz? Bu 12-14-16'lı salkım şeklindeki ceviz ithal mı? Yoksa maraş12 mı? % 80 iç randımanı doğru mu?
        Bizleri aydınlatırsanız memnun olurum.
        Saygılarımla,

Arkadaşım ysraydin, Sorgulamanıza katılırken, benimde sizin üzerinizde ciddi kanaatler oluştu, Kaan Çelik arkadaşımızın açıklamalarındaki bilgilerin doğruluğu sizin bu fidanları dikeceğiniz bölgenin vede sizin topraklarınızın bilgileri ile ne kadar çakıştığına bakmadan gerçeklik oluşturamaz,

Benim kanaatimi soracak olursanız, öncelikle hangi cins meyve fidanlarının sizin bölgeniz koşullarına uyum sağladığıdır, şayet bölgenizde geçmişte ceviz fidanı ekilmemişse, veya ekilmişte gelişmelerini önce sorguluyarak sizin için rantbıl olacak tür ve cinsleri üzerinde kültüre alma ile ceviz fidanı arayışlarına girebilirsiniz.

Öncelikle şu gerçeği bilmelisiniz ki kültüre alma çalışmaları en iyi cinsleri bulsanız dahi sizin topraklarınızda aynı sonuçları alacağınız anlamını taşımıyacaktır.

Burada naçizhane bir tavsiyede bulunma adına öncelikle, bulunduğunuz yerde, sizden önce bu işe gönül vermiş kişilerle yakın temasa geçerek onların tavsiyeleri doğrultusunda haraket etmenizdir.
        Yaşamın şifreleri topraklarda saklıdır.

Comment

Sayın Eray-Kadir,
          Ben Kaan Beyin ifade ettiği cevizleri kendi açımdan değil genel olarak herkes ve her yöre için sorguladım... Çünkü litaratüre geçmiş ve bugüne kadar ülkemize getirilmiş olan bilinen yabancı çeşitlerin hiçbirisinde
          1. İç randımanı % 80 olanı ben duymadım
          2. Keza yine bunlardan hiç birinde 12-14-16'lı salkım şeklimde meyve vereni duymadım.
          3. 52 derece sıcağa dayanabilecek cevizi bırakın hiçbir bitki olamaz...
          Bizlerin bilmediği fakat sizin veya Kaan Beyin bildiği yeni çeşitler varsa açıklarsanız memnun oluruz...
          Ayrıca benzer kaygıları sayın Ykaya1948 de duymaktadır. Beni eleştiren yorumunuza Sayın Tabiatcı'nın beğeni vermesini de anlayamadım doğrusu.
          Her neyse amacım polemik yapmak değil, herkesin bu forumdan faydalanabilmesine katkı sunmaktır.
          Saygılarımla

Comment

Polemiksiz paylaşımlara doğru.

Sayın Eray-Kadir,
            Ben Kaan Beyin ifade ettiği cevizleri kendi açımdan değil genel olarak herkes ve her yöre için sorguladım...
            . Öyle ise garantisini veriyor musunuz?
            Arkadaşım ysraydin, sorgulamaların takdire şayan, bunu önceki mesajımda da belirtmiştim, lakin sizin daha önceki mesajınızdaki Garanti istemeniz sizi polemiklere bulaştırdı, benim sizi eliştirimin sebebi, sorgulamalarınızın ciddiyetini bozar mahiyet taşıdığından bilgisine inanmadığınız ürünlerden garanti istemenizin anlamını açıklarsanız, benim mesajımda ki yorumumda sizi rahatsız eden eliştirimde dayanaksız kalacaktır.

Arkadaşım benim burada konulara müdahil olarak cevap yazarak yorum getirmemin sebebleri, gübre toprak çalışmaları içinde, bitkiler üzerinde edindiğim bilgileri paylaşmaktı, ceviz bitkisinin Allopetik etkiye sahip bir bitki oluşunun endomik yapısının bu bitkiyi yetiştirmek isteyenleri bilgilendirmeye yönelikti.

Bu arada Sayın Tabiatcı'nın beğeni koymasındaki ileri görüşlüğüde takdire şayan, sizin bunu kabul etmeyişinizin kaynağını açıklarsanız paylaşımlara katkı sağlamış olacaksınız, Saygılarımla.
            Yaşamın şifreleri topraklarda saklıdır.

Comment

Sayın Eray-Kadir,
              İleri sürülen özellikleri kısmen sağlayan bazı ceviz çeşitleri bulunmaktadır. Örneğin maraş12 de salkımda 20'nin üzerinde meyve oluşmaktadır. Çok çok iddialı "ezber bozan ithal ceviz fidanları" başlığı ile yeni bir sayfa açan birine benim bazı sorularım sizce çok safca görülebilir... Tekrarlıyorum, bu soruları kendi yörem için sormadım. Dolayısıyla AllopAtik cevizin EndEmik cinslerinin her yörede yetiştirilemiyeceğini herhalde foruma katılanların kahir ekseriyetinin idrak edemeyeceğini düşünmek saflık olurdu değil mı?
              Konuyu daha fazla uzatmamak adına polemik yaratmaya yönelik yorumlara artık yanıt vermeyeceğim. Takdiri foruma katılanlara bırakıyorum.
              Saygılarımla

Comment

Arkadaş Altay cinsi cevizden bahsediyor.

Comment

Evet aşısız çöğür olarak satılan altay cevizi olsa gerek...

Comment

inanmam yaaa yok böyle bir sey.Piyasayı bombalıyorlar zaten böyle bir çeşit olcak ıps de elli defa patent isterlerdi.Milette ya tutarsa diye alıyor.Piyango sanki
                    5 yaşında 30-40 kilo, sanırım ağacıda tartıyorlar
                    fidan satışı tohum satışı

Comment

Working...
                    X