12 mart 2013 tarihinde chandler cinsi açık köklü 20 fidanı 1 dönümlük arazime ektim.Fakat kafama takılan bir durum oluştu biz bu fidanları diktikten sonra bazılarını 90cm den bazılarını da 1 metreden tepelerini vurmuşuz(dün ölçtüm). Bu fidanları lider dal sistemine göre budamak istiyorum.Acaba 90 cm altından ilk taç sistemini oluşturabilirmiyim çok mu alçaktan bir taç oluşumu olur? Şimdi 50-60 cm den bir daha tepe vurup, lider dalı büyütüp seneye 1.20 den tepesini vursam daha mı iyi olur? Siteye yeni üye oldum Edirne Keşan'lıyım İsmim Özkan herkese iyi paylaşımlar diliyorum.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Cevizde Yanlış Tepe Vurma
Collapse
X
-
Tepeden fidanların vurulması alt kısımlardaki gözlerden yeni sürgünlerin çıkması için yapılır. Çıkan sürgünlerdenen simetrik olanlardan sekil budamasında çatı oluşturmaya kolaylık olur ve düenli ve istenilen bir budamayı yapmış oluruz. Bunun için dikilen fidanları 80 cm yukarısı nın kesiminin yapılması gerekir.
Comment
-
Özkan Bey bu yıl 80 cm civarı tepe vurduktan sonra ilkbaharda çıkan sürgünlerden en düzgün ve güçlü bir adedini dikine büyümeye yönlendirin. Diğerlerini çıkartın. Güzel boy atarsa önümüzdeki yıl 1,50 ile 2,20 civarından tekrar tepe vurarak yan dalların oluşmasını sağlayın.
Comment
-
tepe vurmaktan konu açılmışken; geçen sene aşıladığım erik fidanını bu sene başka bir yere aldım ve tepesini 120 cm civarından vurdum. aşı yeri topraktan 60 cm yüksek olduğu için tepeyi yüksekten vurdum ki yan dalları oluşturacak yeteri kadar göz kalsın. sizce hata mı yaptım.? hata yaptıysam tepeyi yine bu sene daha aşağıdan vurabilir miyim. fidan da gözler uyandı yapraklar çıkıyor.
Comment
-
diğer aşılardan farkı olduğunu sanmıyorum. yabani hurma bul ve aşıla. ben bu sene yaptım. bakalım sonuç ne olacak.wwhanefi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göstertrabzon hurması aşı nasıl yapılır
Comment

Comment