fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Cevizde tozlayıcı seçimi

Collapse
X
 
  • Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

  • Cevizde tozlayıcı seçimi

    merhaba arkadaşlar,

    internette yaptığım araştırmalarda, chandler çeşidi için tozlayıcı olarak franquette ve bazı yerlerde de fernor çeşidi önerilmiş; fakat aşağıdaki linkte tablo 3'te verilen erkek ve dişi çiçeklerin aktif olma zamanlarına göre chandler ile örtüşen bir tek kaman-1 cinsi. diğerleri örtüşmüyor. siz bu duruma ne dersiniz.?

  • Fidanligi.com

  • #2
    kimse yanıtlamayınca konu görünmez oldu. arkadaşlar çeşit değiştirme aşısı yapmayı düşünüyorum.
    o yüzden vereceğiniz bilgiler önemli. cevap beklemekteyim. saygılar

    Comment


    • #3
      Chandler tozlayıcısı olarak frenguete ancak erkek çiçek açmaya 7. yılında başladığı için bunun yerine fernette, cisco ( her fidancıda bulunmayabilir) veya kaman1 cinsi tercih edebilirsiniz.

      Comment


      • #4
        Selam arkadaşlar; Cevizde Erkek çiçekleri yani polen keseciklerini toplasak uygun şartlarda (canlılığını yitirmeyecek şekilde) muhafaza edip sonra bunları dişi çiçekleri tozlaşmaya uygun hale gelen ağaçlarımızın üzerine saçsak tozlaşma verimini arttırabiliriz.(Tabi bu teorik pratikte denemek lazım). Benim cevizler deha 1 yaşında olduğu için bunları denemem mümkün değil ama bunun bir çözüm olabileceğini düşünüyorum. Bu konuda tecrübesi olan varsa aktarırsa sevinirim.

        Comment

        Working...
        X