fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Fernor, Fernette, Chandler, Pedro, kaman1 ile 2013 te kurduğum ceviz bahçem..

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

akçabardak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    necip bey selamlar. mükemmel bir sayfa yapmışsınız. ürününüz bol bereketli olur inşallah. bir şey sormak istiyorum. rakım 850, çeşit chandler, 15 gün önce budamayı yaptım. fidanlar bir yaşında. gübre de atacaktım ama yağışlardan atamıyorum. sorum şu, analize toprak gönderdim ama sonuç henuz çıkmadı. elimde ağaç başına 100 gr leonardit 100gr da çorba tabir edilen gübreden var. bu miktarlar fidan için yeterlimidir? nisan sonu gibi atsam sıkıntı olur mu? merak ettim. teşekkurler.
    merhabalar

taban gübreleme ağaçlar uyanmadan bir ay kadar önce yapılmalı bölgenizi bilmediğim için kesin bir şey diyemem siz fidanınızın uyanış tarihinden 30 gün çıkarın tarihi bulacaksınız.100 gr leonardit aslında çok az. çorba tabir ettiğiniz gübrenin içeriği nedir??

şu anda toprak yapısına bağlı olarak fidan başı 200 gr DAP verebilirsiniz veya 200 gr 20-20-20 verebilirsiniz fakat bu gübrede fosfor ihtiyaçtan az kalır. 200 gr dap ile 36 gr saf azot ve 92 gr saf fosfor verirken 200 gr 20-20-20 ile 40 gr saf azot 40 gr saf fosfor 40 gr saf potasyum vermiş olursunuz biraz fosforlu gübre takviye etmek gerekir. bu durum bile hiç vermemekten yüzkere daha iyidir

Comment

tekrar selamlar. bahçem bilecik söğüt'te. ağaçlar geçen yıl 23 nisanda yapraklarını çıkartmıştı. ama bu yıl zor gözüküyor. çünkü bugün itibarı ile hala kar yağıyor leonardit konusunda kafam çok karışık. deneme amaçlı agroligin leonarditinden aldım. kömürcülerde satışı yapılan leonarditte kazıklanma ihtimalimin yüksek olduğunu düşünerek çekimser kalıyorum. belki siz bir öneride bulunursunuz. çorba denilen gübrenini içinde demir, bakır, sülfat, azot, fosfor, potasyum ne ararsanız var. oranları çuvalın üzerinde yazıyordu ama şimdi ulaşamadım. yazın da damama sulama ile humik asit vermeyi planlıyorum. ayrıca bol bol hayvan gübresi istifledim. bu sene çok iyi bakmam lazım
      çok konuştum ama bir soru daha sorayım. 15 gün önce fidanları tek dal kalacak şekilde budamıştım. güneşten korumak için kireçle boyasam sürgünlere zararı olur mu?
      bir de bordo bulamacını henüz atamadım. bordo bulamacını geç atmanın zararı olur mu?

Comment

akçabardak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        tekrar selamlar. bahçem bilecik söğüt'te. ağaçlar geçen yıl 23 nisanda yapraklarını çıkartmıştı. ama bu yıl zor gözüküyor. çünkü bugün itibarı ile hala kar yağıyor leonardit konusunda kafam çok karışık. deneme amaçlı agroligin leonarditinden aldım. kömürcülerde satışı yapılan leonarditte kazıklanma ihtimalimin yüksek olduğunu düşünerek çekimser kalıyorum. belki siz bir öneride bulunursunuz. çorba denilen gübrenini içinde demir, bakır, sülfat, azot, fosfor, potasyum ne ararsanız var. oranları çuvalın üzerinde yazıyordu ama şimdi ulaşamadım. yazın da damama sulama ile humik asit vermeyi planlıyorum. ayrıca bol bol hayvan gübresi istifledim. bu sene çok iyi bakmam lazım
        çok konuştum ama bir soru daha sorayım. 15 gün önce fidanları tek dal kalacak şekilde budamıştım. güneşten korumak için kireçle boyasam sürgünlere zararı olur mu?
        bir de bordo bulamacını henüz atamadım. bordo bulamacını geç atmanın zararı olur mu?
        leonardit konusunda benimde güvenerek alabileceğim bir yer yok. paketlenmiş olarak satanlar var, onlarda pahalı satıyor. bu saatten sonra bordo bulamacı atmayın. yapraklar fare kulağı kadar olunca m45 türevi bakırlı fungisit atarsınız.
        fidanlarınızı kireçle değilde tavan plastik boyası ile boyarsanız daha iyi olur. bir kova plastik boyaya bir kova su katın onunla boyayın.
        gübreleme konusundada mutlak toprak analizi yaptırın.
        Last edited by ncp1963; 09.04.15, 20:57.

Comment

budama öncesi ve sonrası ilk katı dörtlü yaptım açılar öyle yapmamı gerektirdi..
          Eklenen Dosyalar

Comment

merhaba necip bey. selehattin bey geldimi aşı için yada tarih belli oldumu??

Comment

sormayı unuttum aşı yaparken 2-3 gün önce kesmek gerekıomu anacı suyu akması için nasıl yapayım? tşkler

Comment

selam.

selehattin bey henüz gelmedi.

anacı bir kaç gün önce kesersen iyi olur. aşı yapacağın zaman tekrardan iki cm kadar kesip canlı dokuya ulaşmalısın.

Comment

Yorucu geçen 6 günün sonunda budama işim nihayet bitti. damlamalar serildi, denendi. bundan sonrası toprak işleme, eksik giderme, hata düzeltme,sulama, ilaçlama, taze sürgün budaması, meyve koparılması, derken liste uzayıp gidiyor. kısaca medyada ve internette anlatılan gibi, fidanı dik. sulama, ilaçlama, toprak işleme, sen fidanı dik gerisine karışma o kendi büyür gibisinden savsatalara asla inanmayın..
                  Last edited by ncp1963; 20.04.15, 12:40.

Comment

selehattin yılmaz hocamla birlikte aşı yapıyoruz..
                    Eklenen Dosyalar

Comment

• necip bey bir şey soracağım bu m45 e bakır karıştırmazsak ne olur?

Comment

• alperen531 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        necip bey bir şey soracağım bu m45 e bakır karıştırmazsak ne olur?
                        selam

ne için kullanacaktınız m45 i ???

Comment

• ncp1963 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          selam

ne için kullanacaktınız m45 i ???
                          cevizlere fungusit olarak. bordo bulamacı yapamadım. malum havalar da yağışlı.

Comment

• alperen531 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            cevizlere fungusit olarak. bordo bulamacı yapamadım. malum havalar da yağışlı.
                            selam yapraklar orta büyüklüğe ulaştığında mutlaka m 45 uygulayın, içine kutu üzerinde yazan kadar combi micro element ekleyebilirsiniz. micro elemet karışımı mutlaka şelatlı olmalı alırken buna çok dikkat edin. bakırlı ilaçlar hemen hemen hiçbir ilaçla karıştırılarak kullanılmaz, ilaç karışımı yaparken mutlaka kutu üzerindeki karışabilirlik yazısını dikkatle okuyun.
                            Last edited by ncp1963; 17.05.15, 10:54.

Comment

• teşekkürler.

Comment

• aşı

necip bey selamlar. yaptığım aşılardan 2 tanesi patlamış sadece. diğerlerinin patlama ihtimali varmı hala tomurcuk şeklinde dururoyorlar. yoksa geçmiş olsun mu diyelim birde patlayanların poşetlerini ne zaman açalım. yapılış tarihi nisan 26.

Comment

Working...
                                X