fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Cevizde verime yatırmak için gübre seçimi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Cevizde verime yatırmak için gübre seçimi

Sevgili dostlar herkese merhaba.
    Benim yaklaşık 6500 m2 ye dikili 110 tane beş yaşında ceviz ağacı bulunan bahçem var .(50 şebin 30 bilecik ve 30 da kaman) 2 3 yıldır 10 ar 15 er cevizi oluyor.artık 2015 yılında allah izin verirse kısmetse ürün almak istiyorum.bu yıl şubat veya mart aylarında uygun hava şartlarında kuvvetli bir taban gübrelemesi yapmak istiyorum. kendi düşüncem ağaç başı 1 er kilo 15 15 15 me vermek istiyorum ama tecrübeli arkadaşların tavsiyesinede ihtiyacım var konu hakkında uzman veya tecrübesi olan arkadaşların bilgilerinden yararlanmak isterim.
    şimdiden herkese teşekkürler.

merhaba çiftçikardeş

gübreleme öyle tavsiye ile olmamalı, mart başında bahçenizden analiz için toprak alıp analiz yaptırın en doğru gübreleme önerisini size mutlaka vereceklerdir. analizi doktolab veya laben den başka labaratuvarda yaptırmayın.

bahçeniz nerede ?
    Last edited by ncp1963; 08.01.15, 12:09.

Comment

sevgili dostum öncelikle cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim.tabiki çok haklısınız toprak analizi olmazsa olmaz.yalnız geçen yıl analiz yaptırdım sadece fosfor yönünden eksiklikler vardı onu verdim zaten onunla birlikte 2 yıldır zaman zaman hümik asitte verdim.ayrıca yapraktan mikro element yönündende takviye ettim çinko bor magnezyum gibi.Mutlaka teknik bilgileri takip edeceğiz tabikide bu işe kafa yormuş engin bilgi ve tecrübe edinmiş dostlardanda faydalanmak gerekir diye yazdım özellikle.

Comment

analiz deyip geçmemek gerekli.

bazı labaratuvarlar sadece bakanlığın destekleme için şart koştuğu işlemi gerşekleştirmek için kurulmuşlar. sadce temel (azot, fosfor, potasyum+bünye) analiz yapıp evrak veriyorlar. bir çoğu analiz bile yapmadan rapor düzenliyor.

tam analiz yaptırılması bitki beslemenin olmazsa olmazıdır.( bünye,azot,fosfor,potasyum,aktif kireç, mikro elementler dahil) gübreleme yapacağınoz bitkinin yaşı ve cinsi mutlaka yazılmalıdır.

Comment

Toprak numunesi sonrası bilgilerimizi paylaşabiliriz. Mutlaka kaliteli leonardit uygulamanızı öneririm. Daha sonra organik asitlerden imal edilmiş ürünleri nasıl kullanacağınızı anlatacağım.
          Eklenen Dosyalar

Comment

Bayramkale bey arkadaşım merhaba paylaştığın bilgiler için ayrıca teşekkür ederim toprak analizini 2016 da yaptıracağım o günlere gelirsek tabiki sonuçlarını burada paylaşmak isterim.leonardit olarak tki hümas kullandım ama ağaçların kök bölgesine yani ağaç altlarınada her yıl 1 veya 2 teneke yanmış hayvan gübreside vermeye çalışıyorum.Bu yıl kısmet olursa mart gibi uygun bir zamanda ağaçlar açmadan önce ağaç başı 750 gram civarında (15 15 15 me) taban gübresi vermeyi düşünüyorum

Comment

Çiftçi kardeş ben kimyasal girdileri sevmiyorum. Ayrıca hayvan gübresi ile tarlaya taşıdığınız yaban otlarını ve hastalıkları da beğenmiyorum. Dikili de zeytin ağaçlarına leonardit uygulaması yaptırdım ve çok güzel netice aldık. Bunun için kaliteli leonardit uygulamanızı öneririm. Biz kaliteli leonarditi ağaçlara yılda iki defa (doğa uykuya yatarken ve doğa uykudan uyanırken) uygulamanızı öneriyoruz. Kolay gelsin.

Comment

Evvelen hoş geldiniz. Ben de görüşlerimi aktarmadan edemeyeceğim.Yapılacak işlemi sırayla açıklayacağım.Öncelik iyi bir Analiz;Tabi ki..İyi bir Labarotuvar da.Ancak;Toprak numunesinin düzgün alınması kaydıyla.Organik gübrelerden iyi olgunlaştırılmış,ya da fermente edilmiş kanatlı hayvan gübresi tercihen yarasa gübresi.Yoksa diğerleri de olabilir.Daha sonra;Toprak da PH yüksekse elementel kükürt,yada tarımsal Jips.Daha sonra büyükbaş hayvan gübresi.Bütün bunların yanında bu gübreleri verirken gübreyle birlikte kaliteli Leonardit!!!.Bu konuda Sn Behramkale size yardımcı olacaktır.

Comment

sayın Behramkale arkadaşım leonardit konusu malum biraz piyasası karışık hatta sahte diyebileceğimiz ürünler bile mevcut.Tecrübe ve deneyimlerinize dayanarak önerebileceğiniz bir ürün markası varsa faydalanalım .teşekkürler

Comment

Ben size kazdağı isimli leonarditi kamyon bazında sağlayabilirim. Zaten ben organik bitki koruma ve besleme ürünleri pazarlaması yapıyorum.
                    Kazdağı leonarditin analizi yaptırdık.

GÜBRE ANALİZ RAPORU / FERTILIZER ANALYSIS REPORT

Analiz Parametreleri

(Analysis Paremeters)
                    Birim

(Unit)
                    Metodlar

(Methods)
                    Analiz sonucuw/w
                    (Analysis results)
                    Ölçüm belirsizliği
                    (Measure uncertainty)
                    *pH( 22 oC)
                    --
                    KGDY Mad 7.4-TS 836
                    3,4
                    *Org. Mad.(70 oC- 550oC)
                    (%)
                    TS 9103/Nisan 1991(modifiye)
                    75,1
                    *Nem(70 oC)
                    (%)
                    TS 9105/Nisan 1991(modifiye)
                    16,1
                    Toplam(hümik+fülvik) (Rc:0,48 )
                    (%)
                    TS 5869 ISO 5073/Ocak 2003
                    1988
                    64,8
                    Eklenen Dosyalar

Comment

Sayın Behramkale abiciğim verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim buyıl ilk işim öncelikle toprak tahlili olacak gübreleme ve bitki besleme ürünlerini kullanmak için gerekli olduğu aşikar.Ancak benim sizden bir bilgiye daha ihtiyacım var daha öncede yazdığım gibi benim ceviz bahçemde toplamda 110 tane yerli çeşit(şebin bilecik kaman) 5 yaşında ceviz fidanım var bunların yanında ayrıca on onbeş tanede tohumdan yetişen yabani cevizlerim var onlara yabancı çeşit aşılamak istiyorum ancak çevremde yabancı çeşitle kurulu bahçe yok 30 adet çendlır ve 6 adette tozlayıcısı frankete aşı kalemi bulmam lazım nereden temin edebilirim saygılarımla

Comment

Sn Çiftçi Kardeş: Malesef;bu yıl kalem sıkıntılı.Elinizdeki fidanlara iyi bakıp,gelecek yıl kalemlerini kullanma yoluna bakacaksınız.

Comment

Sayın Çiftçi Kardeş
                          İnternette bir bilgi buldum. Ne kadar güvenilir olduğunu bilmiyorum. İnşallah işine yarar.

chandler ve frankie aşı kalemi

2015 için talebi olanlar irtibata geçebilir.

Tel: 0 535 949 58 94

Mail: [email protected]

Comment

Muhteremler:Kimseye karşı art niyetim yok vede önyargılıda değilim.Lakin;bir deyim varya hani:"Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer". mucibince:Acizane tavsiyemi belirtmek istiyorum.Bilmediğiniz,güvenmediğiniz yerden aşı kalemi almayınız!!!.Zira;bu kalemler istediğiniz cinsden çıkmaz ise;bir sürü işgücü,zaman,emek ve ürün kaybı demektir.Öte yandan ağacın gerilemesi ve çeşitli fungal hastalıklarda cabası.Bu kardeşinizin yorumunu dikkate almanızı hasseden rica ediyorum.Sağlıcakla kalınız.

Comment

Bu işler kimya, botanik işidir.
                              Bir bilene sormalısın. ziraat mühendisine. kulaktan dolma bilgilerle bu iş yürümez. Bak sana bi önerim olacak. tohumgubre.com sitesine gir. Orada 7/24 canlı destek var. ziraat mühendisleri cevaplandırıyor. Yaz oraya derdini ya da ara adamlar yardımcı oluyor.
                              Kulaktan dolma karadüzen işler yapmayın.

Comment

Working...
                              X