fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sivas için uygun olan ceviz türü

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Sivas için uygun olan ceviz türü

Merhaba arkadaşlar

Sivas Hafik ilçesinde bulunan köyüme bu yaz bir ev yaptıracağımdan dolayı ileriye dönük meyve yetiştiriciliğine de ufaktan başlamak istiyorum. Köyün çeşitli yerlerinde 5-20 dönümler arasında arazilerimiz var. Rakım yaklaşık 1300 mt. Kışları ağır kış şartlarının yaşandığı bölgede yazları sıcak ve kurak geçer. Chandler türünün birçok bölgede verimli ve uygun olduğu söylense de sanırım 1100 metreden sonra pek tavsiye edilmiyor. Bu fikre birkaç günlük araştırmalarım sonucunda ulaştım yanılıyorsam lütfen uyarın.

Sizce bu işe nereden başlamalıyım ? Mayıs ayında deneme amaçlı 5-10 fidan dikmek istiyorum. Bu rakımda hangi tür ve hangi mevsimde dikilmelidir ?
  • Fidanligi.com

Sizin bölge için en iyisi Kaman cevizi

Comment

mersoy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Merhaba arkadaşlar

Sivas Hafik ilçesinde bulunan köyüme bu yaz bir ev yaptıracağımdan dolayı ileriye dönük meyve yetiştiriciliğine de ufaktan başlamak istiyorum. Köyün çeşitli yerlerinde 5-20 dönümler arasında arazilerimiz var. Rakım yaklaşık 1300 mt. Kışları ağır kış şartlarının yaşandığı bölgede yazları sıcak ve kurak geçer. Chandler türünün birçok bölgede verimli ve uygun olduğu söylense de sanırım 1100 metreden sonra pek tavsiye edilmiyor. Bu fikre birkaç günlük araştırmalarım sonucunda ulaştım yanılıyorsam lütfen uyarın.

Sizce bu işe nereden başlamalıyım ? Mayıs ayında deneme amaçlı 5-10 fidan dikmek istiyorum. Bu rakımda hangi tür ve hangi mevsimde dikilmelidir ?
      slm.dogru tespitler yapmissiniz.chandler 1100 den sonra uygun degil.sivas bölgesine şubat ayinda feenor dikimi yapabilirsiniz.ceviz fidanlari ile ilgili bilgileri Nisa Fidancılık(cevizfidaniyetistir.com) arayarakta bilgi alabilirsiniz.saygilar.

Comment

2016-2017 Aşılı Oguzlar77 Sertifikali Fidanlarımız Satışa Sunulmaktadır Fiyatı 20-25-30 Tl'dir İlgilenenler İçin tel no :05333716836
        Kargo İle Gönderilir

Comment

Working...
        X