fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

CEVİZ HASATI ve SONRASI

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• CEVİZ HASATI ve SONRASI

Bu konuda yorum yazarak, belki bilmediğimiz veya düşünemediğimiz konunun bazı yönlerini yazmanız okuyuculara faydalı olabilir. Yorum yazmak için aşağıdaki CEVAP YAZ butonuna tıklayız. Konu: CEVİZ HASATI ve SONRASI
  • Fidanligi.com

Cevap: CEVİZ HASATI ve SONRASI

Bu konudada büyük yanlışlıklar yapılıyor.Ceviz hasadı yapılmadan 1 ay önce ceviz sulanmalı hasat sırıkla yapılmamalıdır.Ama malesef yurdumuzda hasat uzun sırıklarla yapılmakta ve cevizin meyve gözleri ve uç dalları zarar göremktedir.Dolayısıyla gelecek yıl alınacak ürünler yok olmakta,uç sürgünler kırıldığı için ağaç gelişimi zayıflamaktadır.Ancak son zamanlarda silkme ve sallama aletleri gelişmiş ve ümit vericidir.Bir dostum anlatdı;ABD'nin bazı bölgelerinde ceviz hasadı için helikopter kullanıldığını,üreticilerin sivil havacılık şirketiyle anlaşarak, helikopterlerin yapmış olduğu rüzgar akımından faydalanarak hasat yapıldığını anlatdı.Hasat edlen cevizler için, özellikle yeşil dış kabuğu için özel aparatlar geliştirilmiş olup;elzem olan yeşil kabuk bırakıldıktan sonra,yani kabuk çatlaması olduktan sonra hasatdır.Hasat edilen cevizler,Fazla güneş görmeyen,gölge bir yerde kurutulmalı,Karga,sincap gibi canlılara dikkat edilmelidir.Mümkünse standart hale getirilmelidir.

Comment

Cevap: CEVİZ HASATI ve SONRASI

Bugün ceviz hakkında vahim bir durum daha öğrendim.Bir aktar dostum anlatdı.Yeşil kabuklu cevizleri kabuğundan ayırmak için;metal bir tenekeye cevizler boca edilip,üzerlerine tuz ruhu dökülüyormuş,daha sonra suyal yıkanıp,kurutmaya yada ambalaja gidiyormuş.Ne acı bir gerçek,ne diyeyim;cahilanami,aptalcamı,affedersiniz alçakcamı?? bunu vatandaşımızda tüketiyor.

Comment

Working...
      X