Bu konuda yorum yazarak, belki bilmediğimiz veya düşünemediğimiz konunun bazı yönlerini yazmanız okuyuculara faydalı olabilir. Yorum yazmak için aşağıdaki CEVAP YAZ butonuna tıklayız. Konu: 4. CEVİZİN EKOLOJİK (İklim ve Toprak) İSTEKLERİ
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
4. CEVİZİN EKOLOJİK (İklim ve Toprak) İSTEKLERİ
Collapse
X
-
Cevap: 4. CEVİZİN EKOLOJİK (İklim ve Toprak) İSTEKLERİ
Hocam,
Toprak analizi yaptırdım. 0-30cm aralıkta %27,2 kireç ve 30-60 cm aralıkta %42 kireç çıktı. Toprak tuzsuz PH 7,68 K, P çok yüksek çıktı. Civarda yetişen kargaların attığı cevizler çok fazla. Burada ceviz olurmu. Detaylı raporu mailinize atabilirim. Rakım 900mt kuzey cephe göller bölgesinde bir tarla.
-
Sn MaKurtuluş Afaki iş yapmak size zarar verebilir.verdiğiniz bilgiler önemli ama fidan dikilecek yerin görülmesi gerekli,mesela hakim rüzgarlara açıkmı ? nem durumu,su durumu bunların görülmesi ve bilinmesi gerekli.Yörenizde bu işi yapan varmı veya tarım il ve ilçe müd. uzmanına sorunuz.bildiğim kadarı ile burdurda cevizcilik yapılıyor.Size yakın değilim.Olsa yardımcı olurum.Sadece fidanla bu iş olmuyor.
Comment
-
Sayın tabiatçı,
Bölgede sulama kanalları mevcut. Tarladan eğirdir gölü görülebiliyor. Senirkent`te kuzey yamaçta ve aşaağı ovaya yaklaşık 200mt rakım farkı (mesafe 4km)bulunan meyilli bir arazi. Arazi meyili yaklaşık olarak %6-7 civarında. DSİ normal sulama kanallarını kaldırmakta ve basınçlı boru hattı döşemektedir. tarlanın doğusu batısı ve kuzeyi açıktır. rüzgar alabilen bir yerdedir. güneyinde ise kapıdağ (2600mt) vardır. toprak derinliği 3mt den derindir. ancak dediğim gibi toprak kireçlidir. Bölgede kargaların attığı cevizler çok rahat yetişmektedir. Toprak organik madde olrak orta bünyelidir.
Bölgede ceviz yetiştiren kimse yok. daha doğrusu ceviz yetiştiriciliğini bilen yok. Toprak olarak sorun yoksa yapılabilir mi?
Comment
-
Neden olmasın. Ceviz hemen hemen Türkiyenin her yerinde uygun çeşitler seçilerek yapılabilir. Uygun çeşit tavsiyesi için Uzmansel.com servisinde Cevizle İlgili Sorular - BAHCESELFORUMSEL linkinde yeni konu açarak Sayın hocamıza cevizle ilgili tüm sorulanızı sorabilirsiniz.
Comment
-
Sn Kurtuluş;benim endişem don olayı.Bilindiği üzere ceviz çift çiçekli bir bitki,geç bahar donlarından zarar görüyor.Özellikle nemli bölgelerdeki,sizin tarif etdiğiniz yöreden birkaç kez geçtim.Göl'ün rutubeti söz konusu,sizi yanlış yönlendirmek istemiyorum.Netcede emek ve maddiyat kaybı ve en önemlisi telafi edilemeyecek zamandır.Yoksa toprak yapısı o kadar önemli değil,çünkü ceviz aşırı sçici bir bitki değil.Beni E mail adresimden arıyabliirsiniz. [email protected] cep:05428435021 ayrıca kargaların düşürdüğü cevizler meyve veriyormu? ağaçların olması başka,meyve vermesi başka esen kalın
Comment

Comment