fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ceviz yetiştirmek istiyorum

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: ceviz yetiştirmek istiyorum

yukardaki bütün yazıları okudum.Son derece bilgili ve iyi niyetli arkadaşlar var.Evvelen bende kiraz ağaçlarının sökülmesine üzüldüm.Bu, pek çok sitede defalarca yazıldı çizildi.Kardeşim baştan yapılacak işler yapılmazsa sonuç hüsran. yazık!!.Evvelen toprak tahlili..Mahlep yani İdris anacı kuvvetli anaçdır.Eğer kuruyorsa ya taban suyu yüksekdir,yada kök boğaz çürüklüğü vardır yada Kiraz gövde kurdu,yazıcı böcek türleri yoğundur.Şimdi... aşı uyuşmazlığı olur.Fakat;bence o kadar önemli değil,üstelik mahlep üzerine aşılı olan kirazlar fazla büyümediğinden hasadı kolay.Üstelik;aşırı kireçli topraklarda vatandaş bahçesinin kenarına bir kaç kiraz dikmek istiyorsa başkaca çözümü yok.Bende, nerdeyse hiç sulanmayan alanda mahlep üzerine aşılı kirazlar var vede 10 yaşını geçti.Verimide gayet iyi...Diğer yandan cevizle ilgili bazı gerçekler yeterince anlatılmıyor.Öyleki;adeta ballandıra,ballandıra lanse edilmeye çalışılıyor.Evvelen;hiç bir iş emeksiz, masrafsız olmaz.Nerde???? öyle,100 kg- ceviz meyvesi veren ağaç.Yazık...Bodur ceviz diye bir tür yok.Ben KIRŞEHİR'liyim vede cevize az-çok aşinayım.Rakım herşeyide çözmüyor.Aynı rakımdaki yerler,bölgeler arasında bile aşırı fark ediyor.İnternete yada kitaba güvenerekde ceviz dahil fidan dikmek bence uygun değil.Verim bence birazda bakımlada ilgili.Buradan şunu açıkcada söyleyerek konuyu kapatmak istiyorum.Bu konuda iyi araştırıp,bu işi iyi bilenlere arazinizi gerekirse gösteriniz ve kesenin ağzını biraz açınız.Kolay gelsin,başarılar dileğimle..

Comment

Working...
    X