fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ilaçlı mücadele

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• ilaçlı mücadele

elma iç kurdu mücadele nezaman yapılır

bizim yaklaşık olarak 3 dönüm ceviz bahçemiz var ceviz iç kurdu ile elma iç kurdu aynı zamanda ilaçlanması gereğni duymuştum doğrumudur?
    deyilse !
    ceviz iç kurdu mücadele cevizin hangi safasında mücadele edilmeli teşekkür ederim
  • Fidanligi.com

Cevap: ilaçlı mücadele

Elma iç kurdu mücadelesine başlama zamanlarını tarım ilce müdürlükleri ilan ediyorlar. Onları takip edebilirsiniz. Yada iç kurdu kelebeklerini çeken feromon tuzaklar var. www.aldesem.com sitesinden temin edebilirsiniz. Kendiniz de mücadele zamanını tayin edebilirsiniz.

Comment

selsarac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Elma iç kurdu mücadelesine başlama zamanlarını tarım ilce müdürlükleri ilan ediyorlar. Onları takip edebilirsiniz. Yada iç kurdu kelebeklerini çeken feromon tuzaklar var. www.aldesem.com sitesinden temin edebilirsiniz. Kendiniz de mücadele zamanını tayin edebilirsiniz.
      teşekkkür ederim
      her yörenin iklimine göre zararlı mücadele zamanı olduğnu öğrendim tuzak bantlar en iyisi
      ama kaba olarak cevizler can ereği büyüklünde olunca diyorlar ama o zaman geç kalma riski varmış

verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim

Comment

Teknik olarak bunun en güvenli yolu çekici tuzaklardır. Daha üstün bir yöntem bilmiyorum. Tarım Müdürlüğünün böyle bir çalışması yoksa, sizin de ekonomik bir şekilde bu zamanı tayin etme imkanınız var. Tahmini yapılacak, etkisi sıfır bir ilaçlamada boşuna yapacağınız masraf, çekici tuzak kullanmanıza göre çok daha pahalı olacaktır. Hemde ilaçlama zamanını kendiniz tekniğine uygun olarak tayin etmiş olmanın zevkini alacaksınız. Bence denemeye değer.

Comment

Working...
        X