fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

elma yardım

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• elma yardım

öncelikle bu sitede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum inanın çok şey öğrendim buradan. geçen yıl kütahya ilinde erik bahçesi tesis ettim bu yıl elma bahçesi yapmak için arazi satın aldım ve bir ay içinde nasip olursa fidanları toprakla buluşturacağım. kütahya soğuk ve sert bi iklimi var beni elma dikimine yönelten sebep ise senelerdir olan elma ağaçlarımızın bu soğuklardan etkilenmeden hemen her sene meyve vermesi bu gün fidan stan bi firmaya gittim arazi 7000 metrekara bana 430 kadar çöğür anaçlı yarıbodur elma dikeceğimizi söyledi elinde m111 yokmuş toprak kumlu biraz bu nedenle m106 uygun olmayabilir kanaatine vardık çeşit olrak da 50 adet grany simit 50 adet golden 30 adet farklı çeşitlerden karşıtıracak bunu ben istedim arap kızı mı dedi bişey dedi 3 er 5 er karışık ve 300 adet de red chif önerdi şimdi ben bu işi ilk defa yapacağım etrafta hernahgi bi meyva bahçesi hatta ağaç yok. 2. si arazi düz ovbanın ortası dağ tepe vs yok varsada çok uzak 3. sü taban suyu alçak yani sondaj kazısında 80 ile 130 m den çıkıyor sulama sıkıntım yok dsi yer altı sulama sistemi var bana neler önerebilirsiniz bir aya fidanları alıp dikeceğim sertifikalı fidan alacağım. tavsiyeleriniz ne olur bu uygulama doğrumudur elma işinin zorlukları nelerdir yardım ederseniz sevinirim.

Cevap: elma yardım

Evvelen baki selamlar diyerek başlıyalım ve bildiğimizce yardımcı olmaya çalışalım.Öncelikle taban suyu yukarda.İdeal meyvecilik için 2-2,5 mt taban toprağı olması gerekir.Şu anda yeni dikilen fidanlar bu taban suyundan fazla zarar görmeyebilir fakat;ilerde fidanların büyümesi durumunda dranaj gerekebilir.Diğer yandan elmada pazarlama için soğuk hava deposu gerekebilir.Rüzgar yönüne Golden cinsi elmaları dikebilirsiniz.Diğer yandan arap kızını tavsiye etmem.Zira pazarda rağbet gören bir elma değil.Size Pik leydi,Brebörn,Fuji gibi dayanıklı çeşitleri öneririm.Ayrıca;3*4 kovanda bal arısı olursa ala olur derim.Yardımcı olabildimse ne mutlu.Kolay gelsin,başarılar dileğimle.

Comment

Cevap: elma yardım

teşekkür ediyorum ilginiz için

Comment

Working...
      X