fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Elma ağaçlarım bu yıl çiçeklenmedi nerde yanlış yapıyorum acaba..

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Elma ağaçlarım bu yıl çiçeklenmedi nerde yanlış yapıyorum acaba..

Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar,
    bahçemde hobi maksatlı olarak 4 yıl önce alıp diktiğim 6 adet (karışık tür) yarı bodur elma agaçlarım geçen yıl ilk meyvelerini verdi golden cinsi olanı epey bir elma yaptı,diğer kırmızı cins wilyıms ona keza dalları kırılırcasına elma yaptı, red chieflerde fena degildi,, fakaat her nedense bu yıl agaçalarımın nerdeyse hiç birinde çiçek açmadı iki agaçta toplam beş tane çiçek ya var ya yok..
    bir yerde hatamı yaptım , seneye aynı durumu yaşamamak için ne gibi önlem almalıyım ?
    cevaplarınız için herkese şimdiden teşekkürler.
  • Fidanligi.com

Cevap: Elma ağaçlarım bu yıl çiçeklenmedi nerde yanlış yapıyorum acaba..

Merhaba alper bey.
    Geçen yıl ağaçlarınızdan verim almışsınız.Ama bu yıl hiç çiçek açmamış.Geçen yıl verim alabilmişseniz toprağınız elma yetiştirmeye müsait demekki.
    Bu yıl çiçek açmamasının sebebi muhtemelen iklim şartları olabilir.
    Ağaçlarınız uyanma döneminde dondan zarar gördümü?

Comment

Cevabınız için teşekkür ederim, agaçlarım çiçeklenme zamanında dondan zarar görmedi, bahçeme yakın komşu bahçelerdeki elma agaçları çiçeklendi donma olsa onlarda etkilenirdi sanırım. Yanlız kışın agaçlar uyanmadan şubat ayında bahçedeki diger cins agaçlarla birlikte (kayısı,şeftali,erik) %1 lik bordo bulamacı atmıştım. bundan etkilenmiş olabilirmi acaba diyorum. elmalar ve kirazlarımda çiçek yok diger kayısı,şeftali erik vişne gibi agaçlarda problem yok.

Comment

Budamayı ne şekilde yaptınız,resim ekleyebilirmisiniz.Budama hatası olabilirmi acaba.

Comment

Agaçlarda bu yıl budama yapılmadı.

Comment

Elmalarda periyodisite (bir yıl meyve verip bir yıl boş kalır) olabilir, bunu önlemek için sık tuttuğu yıl elle seyreltme yapılabilir, ama kirazdaki nedenini bilemeyeceğim, o da gençlik kısırlığı olabilir. Saygılarımla...

Comment

Bu yıl bitkilerde çok ,garip vakalar görülmekte.Buda kış şartlarından kaynaklanmakta.Özellikle;tek çekirdekli bitkilerde,ağaçlar çiçek açmadan yapraklandı.Üzüm bağlarının bir kısmı uyanmadı,bir kısmı ise dipten sürdü.Ağaçların dirençleri düşük,bu nedenle ağaçlara iyi bakım yapılması gerekmekte.Kolay gelsin,başarılar dileğimle.

Comment

Ağaçların bakımlarının zamanaında yapılması gerekir. Bu bakımları yapmazsanız bu tip olaylar başınıza gelebilir. Eskiden kışa girerken bordo bulamacı yapardık. Şimdi ben kışa girerken bordo bulamacı yerine organik asitlerden yapılan Biyoakif isimli ürünü kullanıyor ve leonardit uygulaması yapıyorum. Doğa uyanmaya başladığında tekrar leonardit uyguluyorum ve ağaçların çiçek açması için AV-FLOWER isimli ürünü uyguluyorum. Böylece sizin yaşadığınız sıkıntıyı yaşamıyorum. Her şeyin istediğiniz gibi olması dileklerimle..
                Eklenen Dosyalar

Comment

Working...
                X