fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

elmada kışlik gübreleme

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• elmada kışlik gübreleme

elmalar gransimit ve redchief 2. yaşında...
    PH:7.17
    EC micromhos(25C):0.6
    Kireç:5.42
    Su ile doygunluk:53.77288
    organik mad:0.29
    fosfor:2.4
    potasyum:94.56
    fe,cu,zn,mn:0
    tuzluluk:0.02
    Bilgilerinize sunarım....

SÜPER EKİN GÜBRESİ - 13.25.5+10(SO3)+Zn Bu kış bu gübreyi kullanmak istiyorum.Yukardaki bilgilerim doğrultusunda bu gübreyi kullanmam uygun mu ve nasıl uygulamalıyım? uygun değilse hangi gübreyi önerirsiniz? Şimdiden teşekkür ederim...

Fidanlar henüz yeniymiş. Hemencecik kimyevi gübreye neden baş vuruyorsunuz. Ahır gübresi deneyin. Hem besin hem toprak yapısının düzeltilmesi gibi konularda daha başarılı olursunuz.

Comment

Kullanabilirsiniz ancak mart ayında atın. Sonbaharda azotlu gübre atarsanız kışa kadar ağaçlarda su çekilmesi tam olmayacağı için üşümeler ve don zararı fazla olacaktır.

Comment

ubeyd Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Fidanlar henüz yeniymiş. Hemencecik kimyevi gübreye neden baş vuruyorsunuz. Ahır gübresi deneyin. Hem besin hem toprak yapısının düzeltilmesi gibi konularda daha başarılı olursunuz.

Sn Ubeyd 2defa zaten hayvan gübresi attım . Analiz raporu onun öncesine ait,bu yüzden bitkilerimin gelişimini en baştan desteklemek istiyorum...İlginize teşekkür ederim.

Comment

selsarac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Kullanabilirsiniz ancak mart ayında atın. Sonbaharda azotlu gübre atarsanız kışa kadar ağaçlarda su çekilmesi tam olmayacağı için üşümeler ve don zararı fazla olacaktır.
          Sn Selsarac ben aralık veya ocak ayında atmayı kışlık gübre olarak düşünüyordum,mart biraz geç değilmi?Diyeceksiniz ki kışın bunu nasıl uygulayacaksınız? bunu ağacın 5 değişik noktasına bel ile 20 cm lik çukurlara gömmeyi düşünüyorum.Yanlışlarım varsa lütfen düzeltin.

Birde ağaç başına ne kadar atmalıyım?
          Teşekkür ederim.

Comment

Uygulama şeklinde sorun yok. Zaman olarak mart ayında atmalısınız o kadar. Miktar olarak analiz sonrası size toprağınızın özelliğine göre kullanacağınız miktar belirtilmiş olmalı. Buna dayanarak elinizdeki gübredeki minerallere göre hesap yapmalısınız.

Comment

Ben sizin yerinizde olsaydım kaliteli leonardit uygulaması yapardım. Ağaçlarınız 2 yaşında olduğu için ağaç başına 1 kilo kaliteli leonardit kullanabilirsiniz.
              Leonarditin faydaları :
              • Verimi arttırır.
              • Ürünlerde erkencilik sağlar.
              • Ürün kalitesini arttırır.
              • Ürünün kışı rahat geçirmesini sağlar.
              • Toprağın sıkışmasını önleyerek daha iyi havalanmasını sağlar.
              • Toprağın su geçirgenliğini arttırır.
              • Kumlu toprakların organik madde miktarını arttırır.
              • Toprağın tüm katmanlarının sıcaklık değerlerini düzenler.
              • Toprağın su tutma kapasitesini arttırır. Kuraklığa karşı su kayıplarını azaltarak toprak nemini korur.
              • Toprak rengini koyulaştırdığı için güneş enerjisinden daha iyi yararlanmayı sağlar.
              • Topraktaki yararlı mikroorganizma faaliyetlerinin artmasını sağlar.
              • Toprağın Ph yapısını düzenler. Toprağı nötralize eder.
              • Humik asit yüksek tuzlanma sonucu ortaya çıkan toksitlenmeleri düşürür.
              • Topraktaki kireç içerisindeki karbondioksiti serbest duruma getirir.
              • Toprakta karbonik aside dönüşen karbondioksit bitki tarafından alınamayan bazı mineralleri çözerek bitki tarafından alınmasını sağlar.
              • Hümik asit toprakta bitkinin ihtiyacı olan N,P,K,Mg,Al ve Fe besin maddelerini çözer, Fülvik asit ise bu besin maddelerinin başka yerlere tutunmasını engelleyerek bitkiye kazandırır.
              • Suda çok hızlı çözülen besin maddelerini kök bölgesinde muhafaza eder, gerektiğinde bitki tarafından alınmasını sağlar.
              • Toprakta yıkanan nitratın ekolojik zararları vardır. Nitrat yıkanmasını minimuma indirir.
              • Toprağın iyon değişim kapasitesini arttırarak bitkinin daha fazla besin maddesi alımını sağlar.
              • Humik asit biyokimyasal özelliği ile toprağın zararlı, kirletici ve zehirli maddelerden temizlenmesini sağlar.
              • Topraktaki ağır metallerin çözülemez duruma getirerek bitki tarafından emilmesini önler.
              • Çözülemez hale gelen ağır metaller zamanla dibe çökmesi sonucunda toprak temizlenir.
              • Bitki bünyesindeki vitamin miktarının artmasını sağlar.
              • Doğal ürün yetiştirmenizi sağlar.
              • Gübre maliyetinde ekonomik tasarruf sağlar.

Comment

Working...
              X