fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Erik ağacının verimini nasıl arttırabilirim

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Erik ağacının verimini nasıl arttırabilirim

Benim İzmir Menemen'de 10 yaşında 60 kadar papaz eriğim var . Bunların verimleri çok düşük. Dölleme için ekşi erik dikili ama dikerken düzgün ayarlanmadığından tam bir dağılım yok ekşi eriğin yakınındaki ağaçlarda verim biraz daha iyi. Araştırdığıma göre Papaz eriğinin en iyi tozlayıcısı Aynalı cins erikmiş. Şimdi ben elimdeki Papaz eriklerinin bazılarına Aynalı eriği aşılayabilirmiyim. Bu yolla ürünümü arttırmam mümkün olurmu. Yada aradan bazı ağaçları söküp yerine Aynalı cin erik dikmek dahamı mantıklı olur_?_?

Cevap: Erik ağacının verimini nasıl arttırabilirim

sorunun gerçekten dölleme sorunu ise bazı erikleri dölleyici cinsten aşıla çünkü aşıladığın zaman aşılar diktiğin ağaca göre çok daha hızlı glişir mümkünse kalem aşısı yap çok hızlı büyür

Comment

eşkiya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      sorunun gerçekten dölleme sorunu ise bazı erikleri dölleyici cinsten aşıla çünkü aşıladığın zaman aşılar diktiğin ağaca göre çok daha hızlı glişir mümkünse kalem aşısı yap çok hızlı büyür
      Verimin düşük olmasının başka nedeni olabilirmi. Dölleyicilerin etrafındaki erikler biraz daha yüklü. 2 senedir arıda getirtemedik çiçek zamanı eminim onunda düşük verimde etkisi vardır. Bunlar dışında gübre olayını çok ciddiye almıyordum bu seneye kadar bu sene onada çok dikkat edicem. Başka bi tavsiyeniz olurmu verimi arttırmak için_?_?

Comment

yavuz çambel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Verimin düşük olmasının başka nedeni olabilirmi. Dölleyicilerin etrafındaki erikler biraz daha yüklü. 2 senedir arıda getirtemedik çiçek zamanı eminim onunda düşük verimde etkisi vardır. Bunlar dışında gübre olayını çok ciddiye almıyordum bu seneye kadar bu sene onada çok dikkat edicem. Başka bi tavsiyeniz olurmu verimi arttırmak için_?_?
        arkadaşım ben sıradan bir çiftçiyim bizimde biraz erik ağacımız var onlardan tecrübemle soruna cevap verdim sorun baya karmaşık cevap verirsem seni yanılta bilirim sorunu yukarı kısımda uzman sel var orada sor oradan gerekli bilgileri alabilirsin

Comment

Olsun yinede teşekkürler.

Comment

slm mutlaka dölleyici erik olmalıdır kebap erigi iyi dölleyicidir agacları sökmedende aralarına dikebilirsiniz zaten arası 8 metre dölleyicileri fazla büyütmeyeceksiniz her yıl budama yaprsanız verim alırsınız simdi ise eriklere kırmızı örümcek ve cinko katkılı yaprak gübresi atınız

Comment

Arkadaşlar benim iki adet erik ağacım var ikiside güzel çiçek açıyor ama birinde enfazla 4 erik oluyor digeri üzüm gibi erik veriyor bu az veren erik ağacının verimini nasıl artırırm.

Comment

Şimdi..sorularınıza genel olarak cevap verelim.Meyvelerin meyve tutumunu artıran ve azaltan sebepler vardır.Biz insanoğlu Tabiat'a zarar verdik ve dengeyi bozduk.Aşırı kazanç ve hırsdan dolayı bu işi yüzümüze,gözümüze bulaştırdık.Meyve tutumunu etkileyen en belli, başlı sebeplerden birisi çiçek zamanı oluşan olumsuz hava şartlarıdır.Bunlardan,en önde geleni don olayıdır.Bunun yanında;çoğu meyve türleri ki buna erik gurubuda girer.Böceklerle tozlanmaya ihtiyaç duyar.Şayet; Civarda ne kadar tozlayıcı olursa olsun,tozlayıcı böcek olmaz ise,meyve tutmunda önemli azalmalar mutlaka olacaktır.Bu nedenle;meyve bahçeleri kurulurkan tozlayıcı çeşit mutlaka ihtiyaca göre dikilmeli ve yabani arı popilasyonu yok ise(Malesef zirai ilaçlama ile yok etdik).Bal arısı yada Bombus arı kolonilerini mutlaka bulundurulmalıdır.Son yıllarda;meyve bahçelerine çiçek zamanı "Çiçek zınnı" yada diğer bir tabir ile bakla zınnı adlı böcekde önemli ölçüde zarar vermektedir.Bu nedenle gerekli tedbirlerin alınması düşüncesindeyim.Tüm bahçe sahiplerine bol ve bereketli ürünler dileğimle...

Comment

Ben tiicaretini yapmıyorum ama açıklman için teşekkürler

Comment

Biz önce bilinçli bir şekilde toprak numunesi alınıp toprak tahlili yapılmasını istiyoruz. Toprak analizinin sonuçlarını excel de hazırladığımız bir tablomuz var. Bu tabloya toprak analizinin neticelerini girince hangi dönemde hangi ürünleri kullanmamız gerektiğinin tablosu otomatik olarak oluşuyor. Üreticide bu tabloya uyduğu zaman verimi artmış oluyor. Maliyette son derece ucuzlamış oluyor. Tablodaki kullanılması gereken ürünlerin hepsi organik olduğu içinde gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. İster küçük ister büyük tüm üreticilere sağlıklı organik ürünler dilerim.

Comment

Working...
                    X