öncelikle herkese kolay gelsin diliyorum. geçen yıl dikmiş olduğum erik ağaçlarımda yapraklarda sararma ve kızarıp içe burulma yaşanıyordu. demir ve çinko eksikliğine bağladım ve multix demir bakır çinki karışımı sıvı bi gübre verdim yapraktan etkisini hemen gösterdi ilerlemeden sararma vs durdu. malum kış mevsimine girdik ancak ben buraya gübre uygulamak istiyorum anlayacağınız şimdiden katı gübre kullanıp yazın bu sıkıntıyı yaşamakl istemiyorum her sene bunu yaparak toprağın demir eksikliğini karşılamak istiyorum hangi gübreyi tavsiye edersiniz yazın yapılan gübreleme tehlikeli olabiliyor cevap bekliyorum teşekkürler
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
gübre
Collapse
X
-
Cevap: gübre
Topraktaki humik asit oranı arttıkça bitki içerisindeki fosfor konsantrasyonu da ( ürün seviyesine bağlı olmadan) artmıştır. Humik asit uygulaması ile bitkinin tepe kısımlarında yüksek demir konsantrasyonu, köklerde ise daha düşük demir konsantrasyonu gözlenmiştir. Leonarditin ( ve humik asitin ) bitki gelişmesinde en etkili olduğu toprak türleri , düşük organik madde içeren toprak türleri olmuştur.

Comment