fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

vişne

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• vişne

yer seçimi ve toprak analizi yaptırdıktan sonra 2004 yılında 2200 adet vişne diktik zamanla fidanlarda aşı uyuşmazlığı sorunu çıktı ve kurumaya başladı. fidanları tarım desteğiyle sertifikalı aldık.3,4 yıldır bozuk fidanların yarısına yakınını yeniledik ama bayağı şevkimiz kırıldı ilk diktiğimiz fidanlardan meyvada alamıyoruz çok büyük emek verdik.kalan sağlam görünenlerin aşı yeri zamanla yamulmaya başlıyor,aşı yerinden ayrılıyor yada kuruyor.acaba 2004 yılında diktiğim bütün fidanları değiştireyimmi yoksa bozuldukçamı değiştireyim içinden sağlam ağaç çıkma ihtimali olan olurmu ?tesbit yaptırdık sulama ,bakım,dikimyeri yeri gibi hatalar bulunamadı sadece fidanların karamahlebe aşılandığı söylendi.ayrıca 3,4 yıldır yenilediğim fidanlarda bayağayağı meyva var.

Cevap: vişne

Bana görede vişne fidanlarınızda aşı uyuşmazlıgı var.İşe yarar fidan çıkması çok zor.Değiştirmeniz ve güvenilir yerlerden sertifikalı fidan temin etmenizde fayda var.

Comment

fidan larınızda aşı uyuşmazlığı var ubeyd beye katılıyorum bizim buralarda kara idris diye geçer kiraz ve vişne aşılamazlar genelde sarı idris aşılanır ama pek yaygın değildir

Comment

Kiraz

Kiraz yetiştiriciliğinde dikkat edilmesi gereken en önemli konu nedir? Her yerde kiraz yetiştirilirmi? Tşkrler.

Comment

Sayın ce50 kiraz için BAHCESEL BAHCE PEYZAJ TARIM ORMAN CEVRE - Kiraz Yetiştiriciliği bakınız

Comment

hocam en güvenilir olarak tarım dan seçtik sonuçta devlet kurumu. sivas a yakın yerlerde güvenilir fidan yetiştiricileri biliyorsanız onlardan alalım.kimseye güvenim kalmadı buralarda.birde fidan alırken aşı uğuşmazlığını anlaya bilirmiyim bu konuda çok süpekilasyon var anlarsın anlayamazsın diye.

Comment

bu sene aşısız vişne fidanları diktim 20 ye yakın. bunları aşılayınca verim alabilirmiyim hastalıklara falan dayanıklığı nasıl olur acaba.

Comment

Working...
              X