fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kiraz gövde kurdu

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Kiraz gövde kurdu

İzmir Bozdağ da Napolyon kiraz bahçemiz var ve 5 yıllık.Son iki yıl içinde yaklaşık 50 ağaç kurudu.Kanser olduğunu söylediler ve kuruyan ağaçları kökledik.Ağaçların bazılarında aşırı reçine ve zamk oluşumu var.Bunlardan bazılarında ağacın dibinde talaş dökülmüş gibi olduğunu gördüm ve orayı kazıdım.Gövde kabuğunun altından larva çıktı.Ayrıca aynı bölgeden beyaz-sarı gibi hafif yuvarlak sert bir madde çıktı.Bununla nasıl mücadele edebilirim .Teşekkürler.

Cevap: Kiraz gövde kurdu

Kardeşim aynı dert bende de var. Senin soruna ben de cevap alamıyorum. Bu arada kirazlarım göz göre göre kuruyup gidiyor. Bir Allah ın kulu cevap veremiyor. Hangi çağda yaşıyoruz. Dertlerimizle baş başa kalıyoruz. Kurdun yonga çıkardığı yeri telle oyup içine şırınga ile böcek zehiri attım doğru dürüst bir çare olmadı.İlgilenenler olupta mücadele ile ilgili bir yol varsa cevap yazarlarsa teşekkür ederim.

Comment

SLM SEVGİLİ ARKADAŞLAR KONUYA GİRMEDEN ÖNCE SİZLERE GÖSTERECEĞİM TEK ADRES VAR TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ BİTKİ KORUMA ŞUBESİ. BİR MERKLA SEKİZ YIL ÖNCE KİRAZ BAHÇESİ YAPTIM GELİN GÖRÜNKİ ŞİMDİYE KADAR YÜKSEK DÜZEYDE GELİR ELDE ETMEM GEREKİRKEN BEN YAKLAŞIK 200 AĞAÇTAN BİR KİLO BİLE MEYVE ALAMADIM. BU YIL AĞAÇLARDA ÇOK AZDA OLSA ÇİÇEK GÖRDÜK AMA NE VARKİ ONLARDA DON DOLU YÜZÜNDEN HİÇ BİŞEY VERMEDİ. BENDE GEÇTİĞİMİZ AY TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜNE GAYRİ RESMİ OLARAK MÜRCATTA BULUNDUM VE KONUYU KENDİLERİNE ANLATTIM BİTKİ KORUMA ŞEFİ BİR EKİP OLUŞTURUP BİR HAFTA SONU BAHÇEMİ KONTROLE GELDİ. VE BAHÇEMDE EN BÜYÜK PROBLEM OLAN BUDAMANIN EKSİK OLDUĞUNU SÖLEDİ VE BU İŞİ YAPACAK UZMAN ARKADAŞLARI ARAYIP YÖNLENDİRDİ. DEMEM O Kİ KULAKTAN DOLMA DEĞİL BU İŞİ BİLEN BU İŞİN UZMANI OLMUŞ KİŞİLEREN DESTEK ALMANIZ İNANIN TEK KURUŞ TALEP ETMİYORLAR VE DOKTORUN REÇETE YAZDIĞI GİBİ REÇETELENDİİRİYORLAR BU KONUDA DEVLETİMİZİN KONUYA BU KADAR HASSAS YAKLAŞTIKLARINI BENDE BİLMİYORDUM. GİDİN KARDEŞİM İLDE YOKSA İLÇE MÜDÜRLÜKLERİNE GİDİN ŞİMDİDEN KOLAY GELSİN BOL VE SAĞLIKLI ÜRÜNLER DİLERİM.

Comment

Selamlar Arkadaşlar.Her meslek gibi, Ziraat ta ,bilgi ve tecrübeyle desteklenince kolaylaşan bir uğraş dalı.ademm42 arkadaşımızın ağzına sağlık , çokdoğru söylemiş.İl-İlçe Md lüklerimizde ve özel çalışan, konularında çok tecrübeli Zir Müh ve Zir Teknisyeni arkadaşlarımız var.Konusunu İYİ BİLENİ mutlaka bulun.Sorunlarınızın enaza ineceğinden eminim.Hoşcakalın.

Comment

arkadaşlar ,
          bu kirazda gözde kurdunda öncelikle mevcutlarla mücadele sadece mevcut talaş çıkan deliklere metal çubuk sokulmak suretiyle kurtun öldürülmesi şeklinde yapılmaktadır . ardından koruyucu önlem olarak gövdelerin kireç + ddvp karışımı ile taçlandığı yere kadar boyamak sorunu gayet iyi çözüyor .
          ayrıca kullanmış olduğumuz ddvp içerikli pestisitler 3 senede bir her ağaca 15litre çözelti şeklinde 30cm çaplı bir genişlikte toprağa uygulamak kök kurtlarına ve diğer böceklerle etkin bir mücadele şeklidir ve özellikle ihracatlık kirazda herhangi bir kalıntı riski de oluşturmamaktır .

Comment

arkadaşlar ,
            bu kirazda gözde kurdunda öncelikle mevcutlarla mücadele sadece mevcut talaş çıkan deliklere metal çubuk sokulmak suretiyle kurtun öldürülmesi şeklinde yapılmaktadır . ardından koruyucu önlem olarak gövdelerin kireç + ddvp karışımı ile taçlandığı yere kadar boyamak sorunu gayet iyi çözüyor .
            ayrıca kullanmış olduğumuz ddvp içerikli pestisitler 3 senede bir her ağaca 15litre çözelti şeklinde 30cm çaplı bir genişlikte toprağa uygulamak kök kurtlarına ve diğer böceklerle etkin bir mücadele şeklidir ve özellikle ihracatlık kirazda herhangi bir kalıntı riski de oluşturmamaktır .

Comment

Merhaba arkadaşlar.Ben şahsen yeteri kadar arazisi olupda hemen hemen şu fidanı dikelim diyen adamlara şaşıyorum. ki sonrada dal,yaprak,kök, veya çeşitli canlılar alıp çeşitli kurum ve kişi kişi gezmeye başlıyor.Halbuki başlamadan evvel bunları araştırıp yapsaydı.sorun olurdu ama büyük oranda çözümünüde bilebilirdi.

Comment

Ben bitkilerimi ve ağaçlarımı her türlü hastalıktan koruma ve geliştirmek için Biyoaktiv'i kullanıyorum. Dört ay önce botanik kursuna gittim. Oradaki arkadaşlarımada Kaliteli leonarditin yanında bitki korumak için Biyoaktiv'i tavsiye ettim. Kullananların hepsinin menuniyeti çok hoş oldu. Biyoaktivin kullanıldığı yerde zararlı canlilar kalmıyor, o mekanı terk ediyorlar. Biyoaktiv aynı zamanda organik asitlerden imal edildiği için tüketeceğimiz ürünlerde kullandığımızda kimyasal bir kalintı içermiyor.

Comment

Working...
                X