fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kirazda Kaolin kili ve toprak düzenleyici kullanımı hakkında bilgisi olanlar var mı ?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Kirazda Kaolin kili ve toprak düzenleyici kullanımı hakkında bilgisi olanlar var mı ?

Herkese selamlar foruma yeni üye oldum dayımın manisadaki kiraz bahçesinde son mahsülde olan sorunlar hakkında bilgisi olan var mı diye merak ettim

Güneş yanığından dolayı ihracata gidecek olan kirazların fiyatı düşüyor hatta satın almıyorlar. internette arıştırınca kesin çözümü olan birşey bulamadım ancak kaolin kili bir çok marka adı altında ürünler var. isim vererek reklam yapmak istemiyorum ancak,
    kirazda güneş yanığı oluşumunu engellemeye yönelik kaolin kili kullanımı başarılı mıdır ? ilk sorum bu olacak. Bir diğer soru ise;

Sulama işi için zeolit toprak düzenleyicilerin iyi su tutucu özelliğinden dolayı kullanımı yarar sağlar mı ?

bunları deneyen veya farklı yöntemler ile sonuç alanlar varsa lütfen cevap yazarlarsa çok makbule geçecek.

teşekkürler.
  • Fidanligi.com

Kaolin kilini kullanıyorum. Özellikle haziran aylarında güneş çok dik oluyor ve ağaçların yapraklarında güneş yanıkları oluşuyor. Bunun için kaolin kili çok başarılı bir ürün. Doğal bir ürün olduğu için kullanmanızı öneriyorum. Toprak düzenleyici olarak kaliteli leonardit kullanmanızı tavsiye ederim. Kaliteli leonardit derken hümik+fülvik asit ile organik madde yüzesi yüksek, nem ve pH değeri düşük olmalıdır. Bunların dışında ağaçları beslemek ve canlandırmak için organik ürünleri de katarsanız mükemmel neticeler alabilirsiniz. Kolay gelsin.

Comment

Working...
    X