fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Acil! Kivi Fidanı hakkında!

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Acil! Kivi Fidanı hakkında!

Arkadaşlar merhaba.

Ben doğaya meraklı biriyim.Mesleğim ve tahsilim çok farklı bir bilim alanı üzerine olmasına rağmen.Ben son zamalarda kivi yetiştirmeye merak saldım.Bunun içiçn müsait arsam da var.Size sorum şu olacak:

Bir ilanda, 3 yaşında ve parmak kalınlığına gelmiş 2 metre boyunda satılık kivi fidanları gördüm.Satan kişi şu anda ekildiği taktirde bir daha ki sezona mahsul verebileceğini söylemiş.Bu mümkünmüdür?Bu yaş ve kalınlığa sahip kivi fidanı ekildiğinde tutma oranı ne kadar dır?İddia edildiği süre içinde meyve verirmi?

Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar bilgi verirlerse çok makbule geçecek.Hepinize sevgi ve saygılarımla.
  • Fidanligi.com

Cevap: Acil! Kivi Fidanı hakkında!

Kivi fidanı 3 yaşıdan sonra meyve verir, dölleyici çeşitde varsa gayet rahat seneye meyve alınır. Ancak muhtemelen saksıdadırlar ve toprağa geçince aşırı yüksek bir verim vermeyebilir, sonbahar dikimi yaparsanız hoşunuza gidecek bir verimle karşılaşmanız mümkün, fiyatıda sizi ikna edecek hesaplılıktaysa o meyveler tadından yenmezde.

Comment

Fidanların resimleri bunlar.:Umarım resimler çıkar.Fiyat olarak tanesine 15 lira istiyor.Bildiğim kadarıyla kivi ekmek için 10-15 günlük daha bir süre var bugün itibari ile.Kasın sonu aralık başına kadar dikebilme zamanı olduğunu duymuştum.Sizce bu fiyatlara bu fidanlar yaş, gövde, boy olarak uygunmudur?

Comment

Fidanlar 3 yaşında ve 1cm kalınlığa yakın gövdesi var, 2 metre de boyu var.Tanesine 15 lira istiyor.Fidanların kökleri poşette.Bildiğim kadarıyla kivi fidanı ekimi için 10-15 günlük bir süre daha var.Çünkü daha önce sorduğum biri sonbahar ekimi için kasım ayı içinde aralığın ilk günlerine kadar ekebilirsin demişti.

Comment

Selehattin bey ben size en iyisi direk bahsettiğim kivi fidanlarının ilanını göndereyim.Üreticinin açıklamaları ve resimler ilanda mevcut.Bu bana cevap verebilmeniz için çok daha detaylı olur düşüncesindeyim.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisv...me-hazir/detay?

Comment

Working...
          X