- Armking
- Fairlane
- Fantasia
- Independence
- Stark Red Gold
- Summer Super Star
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Sertifikalı Nektarin fidanları - Nektarin meyvesi çeşit kataloğu
Collapse
X
-
Cevap: Sertifikalı Nektarin fidanları - Nektarin meyvesi çeşit kataloğu
bilgiler derlemedir
Çınar Ziraat | Meyve Fidanında Güvenilir Adres
ARMKING
Orijini A.B.D. California
Ağaç Özellikleri Ağacı yarı dik ve kuvvetli gelişir. Çok verimli bir çeşittir. Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerine tavsiye edilir.
Meyve Özellikleri Meyve kabuğu sarı zemin üzerine kırmızı renkte, meyve eti sarı, orta lezzetli
ve oldukça sert bir yapıya sahiptir. Çekirdek ete bağlıdır. Ortalama 200 gram ağırlığındadır.
Hasat Zamanı Haziran ayının 20.gününden itibaren hasat edilir.
Tozlayıcılar Kendine verimlidir.
CALDESI 2000
Orijini İtalya.
Ağaç Özellikleri Ağacı orta kuvvettedir. Yan, dik ve hızlı gelişir ve yüksek verimlidir.
Meyve Özellikleri Meyve kabuğu sarı zemin üzerine % 90 oranında parlak koyu kırmızı renkte, çok gösterişli, iri ve iyi kalitededir. Aroması çok yüksek ve belirgin kokuludur. Meyve eti beyaz ve yan yarmadır. Ortalama meyve eni 75 mm. meyve uzunluğu 73 mm. olup yaklaşık 230 gram ağırlığındadır.
Hasat Zamanı Temmuz ayının 2. haftasından itibaren hasat edilir.
Tozlayıcılar Kendine verimli bir çeşittir.
FANTASIA
Ağaç Özellikleri Ağacı yarı dik ve orta kuvvetli gelişir. Bol verimlidir. Marmara, Ege ve Kuzey geçit bölgelerine tavsiye edilir.
Meyve Özellikleri Meyve kabuğu sarı zemin üstüne tek taraflı parçalı koyu kırmızı renkte, tüysüz, meyve eti sarı, orta sulu, tatlı ve çekirdek ete bağlıdır. Ortalama 230 gram ağırlıkta, meyvesi yuvarlak, sofralık bir çeşittir.
Hasat Zamanı Ağustos ayının 2.haftasından itibaren hasat edilir.
MORSIANI 51
Orijini İtalya
Ağaç Özellikleri Ağacı orta kuvvette bir yapıya sahiptir. Kuvvetli çiçek açımı olduğundan oldukça verimli bir çeşittir.
Meyve Özellikleri Meyvesi iri, sarı zemin üzerine kırmızı renkte yuvarlak formda üstten hafif basık şekillidir. Meyve eti sarı renkte, sıkı, sulu hoş aromalı olup kızılımsı liflidir. Çekirdeği orta büyüklüktedir ve etten ayrılır. Ortalama meyve eni, 80 mm. meyve uzunluğu 75mm. olup, yaklaşık 260 gram ağırlığındadır.
Hasat Zamanı Ağustos ayının 20. günü itibariyle hasat edilir.
STARK RED GOLD
Ağaç Özellikleri Ağacı orta kuvvettedir, yarı dik gelişir. Yüksek verimli bir cins olup tozlayıcı gerektirmez. Yetiştiriciliği Ege, Marmara, Akdeniz ve Kuzey geçit bölgelerinde önerilir.
Meyve Özellikleri Meyve kabuğu, sarı zemin üzerine kırmızı renkte, meyve eti sarı, sulu, lifli, çekirdeği etten ayrı bir çeşittir. Ortalama 200 gram ağırlığındadır.
Hasat Zamanı Ağustos ayının 2.haftasından itibaren.
SWEET LADY
Orijini İtalya
Ağaç Özellikleri Ağaçları güçlü, yaygın ve hızlı gelişir. Verimliliği oldukça yüksektir.
Meyve Özellikleri Meyve kabuğu sarı zemin üzerine sıvama parlak kırmızıdır. Meyve eti sarıdır. Çekirdek ete bağlı değildir. Oldukça iri, sert ve dayanıklı bir çeşittir. Ortalama meyve eni 80 mm. meyve uzunluğu 76 mm. olmakta, yaklaşık 290 gram ağırlığı ile nektarin çeşitlerinde irilik konusunda başta gelen çeşitlerden biridir.
Hasat Zamanı Eylül ayının 1.haftasından itibaren hasat edilir.
Tozlayıcılar Kendine verimli bir çeşittir.
VENUS
Orijini İtalya.
Ağaç Özellikleri Ağacı çok kuvvetlidir, yarı dik gelişir. Verimliliği yüksektir. Kaliteli bir çeşittir.
Meyve Özellikleri Meyvesi iri, yuvarlak şekilli, kabuğu sarı zemin üzerine kırmızı renktedir. Çok tatlı ve orta derecede suludur. Çekirdek ete bağlı değildir. Ortalama meyve eni 67 mm. meyve uzunluğu 72mm. olup yaklaşık 250 gram ağırlığındadır.
Hasat Zamanı Ağustos ayının 10.günü itibariyle hasat edilir.
-
Cevap: Sertifikalı Nektarin fidanları - Nektarin meyvesi çeşit kataloğu
Selam, Adapazarına yeni yerleştim. Burdan 3 dönüm arazi aldım. elktrik ve su kuyusu açtırdım. Toprak killi küçük bir yağışta her taraf çamur oluyor pirinç tanesi kadar taş yok, çok farklı bir toprak yapısı var. geçen yıl kabak çekirdeği ekildi hiç bakımsız ve sulamasız meydana geldi. Bu arazime nektarin fidanı dikmek istiyorum. Acaba yanlışmı düşünüyorum. Fidanlar yetişinceye kadar aralarında ve bir bölümünde pepino yetiştirmeyi amaçlıyorum. Henüz fidan temin etmedim. Böyle bir tarlanız olsa siz ne yapardınız.? En uygun sertifikalı fidanı nerden temin edebilirim? Nektarin çeşitleri içinde en verimli, en dayanıklı, pazarda en talep gören çeşit hangisidir? Yardımcı olursanız sevinirim.
Comment

Comment