fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkındaki Kanun

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkındaki Kanun

Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkındaki Kanun: 3573 sayılı Kanunun 14'üncü maddesi hükmü gereğince zeytinliklere her türlü hayvan
    sokulması ve zeytin sahalarına en az bir km. yakınlıkta koyun ve keçi ağılı yapılması yasaktır. Bu tür olaylarda takibata geçilebilmesi için zarar görenlerin şikâyet etmeleri gerekmektedir. Ancak, bu durumda şikâyet, üreticiler ile çobanlar arasında husumete neden olmakta ve ileride zeytin ağaçlarına kasıtlı zarara, yaralama ve ölümlere varan olaylara zemin hazırlamaktadır. Şahıs şikâyet etse bile bu konu mahkemelerimizde kanuna muhalefet olarak değil de zarar ziyan tespit davası gibi ele alınmaktadır. Söz konusu Kanunda yer alan "şahsın şikayeti" ibaresi kaldırılarak bunun yerine "çiftçi malları koruma başkanlığı savcılığa suç duyurusunda bulunur" ibaresi konulmalı ya da mahalli idare amirleri ve tarım teşkilatlarınca re'sen işleme geçilerek 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 16. ve müteakip maddeleri gereğince failler hakkında cezai işlem uygulanmalıdır.

Cevap: Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkındaki Kanun

Merhaba arkadaşlar. İzmirde yaşıyorum. Zeytinde kabuk (yama) aşı yöntemini öğrenmek istiyorum. İzmir veya civarında bana pratik olarak öğretecek birisi var mıdır? mail adresim: [email protected]

Comment

Working...
    X