fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Zeytin fidanlarındaki bu sorun nedir?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: Zeytin fidanlarındaki bu sorun nedir?

Kullandığınız leonardite baktım. (Yaklaşık %50 nem %30-40 humik asit ve %10-20 inorganik madde içerir.) diyor. Malzemenin yarısı su ve humik asit oranı düşük gözüküyor.
    Bizim leonarditin nemi %4,34 hümik+fülvik asiti % 69,36 Organik madde % 58,8 dır. Bu ve bunun üzerindeki oranlarda leonardit kullanırsanız hem bitkinizi hemde toprağınızı daha verimli hale getirirsiniz. Daha önce kullandığınız kimyasal ürünlerden de toprağınızın temizlenmesi sağlarsınız. Böylece bitkinizden daha sağlıklı, daha çok, damak tadı yerine gelmiş, raf ömrü uzamış ürünler alırsınız. Böyle ürünleri bir de organik olursa kim istemezki?

Comment

sayın behramkale adanadayım ve 2000 kadar gemlik ektim. leonardit hakkında bilgi verirseniz çok sevinirm bu konularda çok tecrübesizim şimdiden çok teşekkürler

Comment

Sayın Ozkancuruk tabiiki leonardit hakkında bir çok bilgi verebilirim ama öncelikle toprak analizinizi doğru bir şekilde yaptırım ondan sonra konuşalım. Toprağınızın durumu nedir onu iyice anlıyalım ve bu konunun uzmanları arkadaşlarımızla birlikte değerlendirip sizi doğru yönlendirebilelim. Dün akşam sayıdeğer bir kişi arayıp benden bir kamyon leonardit istedi. Bende nerede kullanacaksınız dedim. Bana Ankara 850 metrekare arazide mantar yetiştireceklerini söylediler. Bir kamyon leonardite ihtiyaçaları olmadığını söyledim. Toprak analizide yaptırmamışlar. Bizim leonarditten 100 kilo kullanmalarının yeterli olacağını anlattım. Daha önceki yazılarımda ve resimlerimde gördüğünüz gibi toprakta yetişen her türlü üründe leonarditin faydaları saymakla bitmez. Bunun dışında kimyasal gübreler ilk aşamada faydalı gibi gözüksede kullandıkca toprakları iyi verimsiz hale getirdikleride bir gercek. Kimyasal ürünleri kullananlar topraklarımız bitti, kullanılamaz hale geldi diyorlar. Bir an önce topraklarımızı geri kazanmalıyız.

Comment

Working...
        X