fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Toprak dezenfeksiyonu

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Toprak dezenfeksiyonu

Merhaba Arkadaşlar ,
    Verticilium hastalığı nedeniyle kuruduğundan 2 yıl önce kazdığım yaklaşık elli yıllık zeytin ağaçlarımın yerlerine yeni fidanlar dikmek istiyorum. Bunun içinde toprağı hastalıktan arındırmak , dezenfekte etmek istiyorum. Bu işlem içinde bakır sülfat ve/veya klor dioksit veya konunun uzmanı arkadaşların önereceği başka bir preparat kullanmayı düşünüyorum. Bu konuda bana yol gösterecek arkadaşlara teşekkürlerimi arz ederim. Saygılarımla . .
  • Fidanligi.com

Toprağınızı düzenlemek için kesinlikle kaliteli leonardit kullanmalısınız. Leonarditi kullanmadan önce toprak tahlili yaptırmalısınız. Bu tahlilin neticesinde leonarditin yanında kullanmanız gereken ürünlerde belirlenecektir. Dikim çukurlarınada kaliteli leonardit kullanmanızı öneririz.

Comment

Sn. Behramkale ,
      İlginize teşekkür ederim. Ama ben toprağın yapısını iyileştirmekten değilde topraktaki Verticilium hastalığını nasıl yok edebilirim araştırmasındayım. Hastalıklı toprağa fidan dikmek istemiyorum. Lenoarditi biliyor ve kullanıyorum , ama leonarditin toprak dezenfeksiyonu için etkili olabileceği konusunda herhangi bir literatüre rastlamadım , belki de vardır ama ben bilmiyorum. Mesajımda da belirttiğim üzere klor dioksit , bakır sülfat kullanmayı düşünüyorum ama bunun yanında aşırı bor (Boraks) kullanımı , seyreltilmiş çamaşır suyu ve hidrojen peroksi asetik asit düşündüğüm kimyasallar arasında . Kendim ziraat mühendisi/teknisyeni olmadığım için yeterli bilgi birikimine sahip değilim. En ekonomik ve en iyi sonuç alacağım ve toprağın hastalıktan temizlenmiş olduğuna inanabileceğim bir yol arıyorum. İlginize tekrar teşekkür ederim. Saygı ve selamlarımla. .

Comment

Verticilum gittikçe dayanıklılığını artıran bir mantar,iletim demetlerinde de hareket ettiğinden mücadelesi çok zor.Arkadaşın yazdığı ve daha onlarca kimyasal kullanıldı sonuç yok.Bizim Akhisar ,zeyinliova, buca kaynaklar vs 4 yıldır yaptığımız uygulamalar başarılı. hastalık görüldüğünde kökten biyoaktiv uygulattırıyoruz.Arkadaşımız dikim yaparken Biyoaktivli daldırma sıvısı hazırlayacağız.can suyuyla biyoaktiv vermesi gerekiyor.bitkiyi fenolojik dönemler ,ve toprak koşulları göz önüne alınarak iyi beslediğimizde bitki hastalık etmenine karşı dayanıklı olacaktır.
        Saygı ve selamlar

Comment

Working...
        X